Sallent reactiva el projecte de la Llei de Barris

L'Ajuntament ha demanat una nova pròrroga per a l'execució de les inversions previstes en el projecte "La Riba del Llobregat", fins a finals de l'any 2018

Mapa d'aplicació de la Llei de Barris a Sallent
Mapa d'aplicació de la Llei de Barris a Sallent | AjSllt
Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 17:18h
L'Ajuntament de Sallent ha demanat una nova pròrroga per a l'execució de les inversions previstes en el projecte La Riba del Llobregat, fins a finals de l'any 2018. Aquest projecte compta amb un pressupost total de 4,8 milions d'euros, dels quals fins al moment la majoria s'han invertit a l'equipament de Cal Carrera i a la rehabilitació d'immobles.

Aquest projecte està finançat per la Generalitat de Catalunya en un 75% i per l'Ajuntament de Sallent en un 25%. Fins aquest any els pressupostos de la Generalitat no dotaven partida per aquest projecte, i ha comportat que tots els municipis haguessin de paralitzar aquestes inversions, però enguany la Generalitat de Catalunya, ha desencallat aquest finançament i marca com a límit el 2018. El projecte de la llei de barris a Sallent contempla els eixos prioritaris de pavimentació i accessibilitat al barri de la Rampinya: Carrer Pont i Concepció, millores a la carretera en el tram entre el pont nou i el pont vell, adequació del parc fluvial que inclou el tram de riu entre els dos ponts i l'espai de la Torre del Gas, millores en l'habitabilitat dels habitatges del barri, promoció del comerç del barri i foment de l'emprenedoria.

Tan bon punt sigui concedida aquesta pròrroga per part de la Generalitat, es reactivarà la comissió de seguiment de la llei de barris que tenim constituïda en el nostre municipi i juntament amb l'equip de govern es presentaran els principals projectes a desenvolupar.

Aquesta és una gran oportunitat per dinamitzar el barri de la riba del Llobregat que hem d'aprofitar perquè noves persones puguin i vulguin anar-hi a viure, millorar urbanísticament el barri i dinamitzar-lo social i econòmicament.