Una regidora del PDeCat de Fonollosa s'absté pel Pacte Nacional pel Referèndum

L'acord es va aprovat amb el vot favorable de tots els regidors, excepte l'abstenció

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 19:00h
L'ajuntament de Fonollosa va aprovar l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum en el Ple ordinari celebrat aquest dimecres, manifestant el suport a la celebració d'un referèndum on el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur, ratificant el compromís amb la ciutadania del país i els valors expressats en el manifest d'aquest Pacte.

La moció de suport a la iniciativa -presentada pel grup de Junts-ERC- va ser aprovada per 8 vots a favor (els 5 del govern municipal de Junts-ERC i 3 del PDECat), i 1 abstenció (d'una regidora del PDECat).

Des del grup de Junts-ERC ens felicitem d'aquest compromís (que va en la línia de l'acord plenari de juny de 2013, on l'ajuntament ja es va adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir), però lamentem que d'un temps ençà s'ha perdut la unanimitat en les qüestions nacionals que feia anys havia sigut habitual en el ple municipal (fins i tot quan les passades legislatures el govern estava format per CiU, ERC i PSC). Aquesta manca de suport unànime és més sorprenent, a més, tenint en compte que l'abstenció prové d'una regidora del nou PDECat (partit que s'autodefineix com a independentista), i que el què reclama aquesta iniciativa és la celebració d'un referèndum pactat amb l'estat com a eina inclusiva que permetrà la lliure expressió dels diversos posicionaments de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya. Aquesta mateixa situació ja es va reproduir l'estiu passat, quan una iniciativa del propi grup de CiU (ara PDECat) per col·locar estelades i els rètols de Municipi per la independència va rebre els 8 suports favorables i 1 abstenció.

El Pacte Nacional pel Referèndum es va constituir el 23 de desembre de 2016 al Parlament i ha engegat una campanya per aconseguir adhesions polítiques i de la societat civil, tant a Catalunya com a l'Estat espanyol i a l'estranger, per a la celebració d'un referèndum pactat amb l'estat.

El manifest fundacional de la iniciativa, que demana un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, es pot consultar i signar per internet (al web pactepelreferendum.cat i a les xarxes socials de la campanya) i en poques setmanes ha aconseguit milers de signatures.