La CGT denuncia «la exagerada pressió» que pateixen els treballadors de la neteja

El sindicat en culpa l'Ajuntament de Manresa ""ja que la seva exigència està molt per sobre del que es pot donar amb els recursos" de que disposen

La CGT es queixa de la pressió que pateixen els treballadors del servei de neteja de Manresa
La CGT es queixa de la pressió que pateixen els treballadors del servei de neteja de Manresa | AjM
Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 11:59h
La CGT del servei de neteja de Manresa ha emès un comunicat on denuncia "la exagerada pressió fins a un punt surrealista per part de l'ajuntament de la ciutat, provoca sobre la plantilla de la nostra empresa una situació insostenible, les fortes retallades del servei fetes per l'ajuntament des de 2011 han suposat una forta càrrega de feina física i psicològica sobre els treballadors/es". Els anarcosindicalistes asseguren que un dels exemples clars és el fet que en el torn de nit, “el 25% de la plantilla a patit atacs de cor”.

El sindicat explica que el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat va comunicar a UTE Sanejament Manresa que "les baixes per accident estan molt per sobre de la mitjana del sector i del país, i va cridar l'atenció a l'empresa perquè prengués mesures per tal de evitar mes accidents".

La CGT culpa a l'Ajuntament de Manresa de tot plegat, "ja que la seva exigència molt per sobre del que es pot donar amb els recursos que disposem és del tot impossible d'assolir". Així, consideren que "la pressió" per part del Departament tècnic de l'ajuntament "l'únic que aconsegueix es enfonsar en paperassa la nostra tasca, amb absurds requeriments i escrits que no tenen cap ni peus".

La denúncia es concreta en que canvien sistemes i plànols de recollida "cada dos per tres" perquè no planifiquen correctament i tampoc "no pregunten com es pot millorar el servei", mentrestant "qui en pateix les conseqüències es el treballador/a i el ciutadà".

Donen “rascletes de pintor” als escombraires per treure herbes, feina que feia una brigada de tres operaris que van eliminar al 2011, "tenim una escombradora menys, un camió de desbrossament menys, tres camions cubes de esclariment menys, un camió de recollida de rebuig menys,un camió de recollida de mobles menys, brigades on anaven tres operaris ara funcionen amb dos, baixada del rentat de contenidors, etc..."

I tot plegat, segueix el comunicat, "amb represàlies per part de l'empresa i amb sancions que fins i tot han provocat acomiadaments". Per això la CGT exigeix "el total restabliment de tots els serveis que es van retallar al 2011 i anys posteriors".