Més de cent persones troben feina gràcies al Servei Local d'Ocupació de Sant Fruitós

La taxa d'atur de Sant Fruitós de Bages evoluciona favorablement en els darrers anys, segons les dades del programa Hermes de la Diputació de Barcelona

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 10:52h
L'índex d'ocupació a Sant Fruitós de Bages augmenta en 41 persones més amb feina respecte l'any anterior, el què suposa una disminució del 9,07% de la taxa d'atur. Un total de 114 persones han estat inserides pel Servei Local d'Ocupació durant el 2016 i 30 persones més ho han fet durant els mesos de gener i febrer de 2017.

La taxa d'atur de Sant Fruitós de Bages evoluciona favorablement en els darrers anys, segons les dades del programa Hermes de la Diputació de Barcelona. Si es comparen els aturats des de gener de 2016 fins al mateix mes del 2017, ha existit una variació a la baixa del 9,07%, el què significa que en relació a l'any anterior hi ha un total de 41 persones més ocupades al municipi. Actualment hi ha 429 persones aturades segons el registre.

El Servei Local d'Ocupació de Sant Fruitós de Bages ha incorporat 10 persones al llarg del 2016 a treballar a l'Ajuntament, 8 d'elles mitjançant els plans d'ocupació subvencionats per la Diputació de Barcelona i dues a través del programa Rubik promogut pel Consell Comarcal del Bages. Aquest servei també ha establert contactes amb 86 empreses durant el 2016 i ha gestionat directament més de 80 ofertes laborals. En total, 190 persones han estat enviades com a candidates a una oferta laboral a través del servei local d'ocupació.

Pel què fa al balanç anual del servei, s'han realitzat 120 atencions individuals a usuaris, 1.150 assistències al Club de la Feina i 350 seguiments personals als usuaris. 

Durant aquest any 2017, es preveu incorporar noves persones de manera temporal a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages a través dels Plans Locals d'Ocupació subvencionats per la Diputació de Barcelona i es programaran noves formacions i tallers d'orientació i tècniques de recerca de feina.