El Rugby Manresa segueix en ratxa i guanya els Spartans de Granollers (45-24)

L'equip femení va perdre contra el líder, el RC Sitges, en un partit molt complet (15-49)

06 de març del 2017
Actualitzat a les 15:32h
El Manresa RC va seguir dissabte amb la seva ratxa de victòries en aquesta segona fase de la lliga. El partit disputat al Congost contra els Spartans de Granollers va acabar amb victòria local per 45-24.

Els vallesans varen ser, però, els que durant el primer temps van obrir el marcador amb un assaig que feia saltar la sorpresa i els petits nervis del conjunt local. Tot i això, els jugadors manresans van començar a despertar i a mantenir la possessió de l'oval aprofitant les bones transicions per la línia 3/4, que va ser protagonista de moltes de les jugades dels locals, amb verticalitat i obrint escletxes en la defensa visitant que s'esforçava per aturar la rapidesa en atac dels manresans. Pocs minuts després, els bagencs contestaven al primer assaig amb una bona sortida del clau des d'una meleé. Després de dues passades aconseguien l'assaig gràcies a una bona penetració del 15 local per posar-se per davant al marcador gràcies a la transformació posterior (7-5).

Després de l'assaig, els manresans feien gala d'un bon joc a la mà, i tot i una molt bona defensa i pressió dels visitants, els locals aconseguien penetrar en diverses ocasions i trencar la línia defensiva, sent superiors amb l'oval, i aconseguien un ampli avantatge al marcador al final de la primera part amb diversos assaigs (30-5).

La segona part començava igual que la primera, amb molta igualtat, i aquest cop amb un conjunt visitant amb ganes de no donar per perdut el partit, amb duresa en les seves possessions, forts contactes i posant força per davantera, jugant des de la seva 22 a la mà. Tot i això, els manresans eren conscients que encara quedava molt de temps, i posaven una marxa més en defensa i recuperaven l'oval per aconseguir un nou assaig que ampliava encara més el marcador 35-5.

Però això no havia acabat encara, i després d'un bon atac dels del Vallès Oriental, un placatge alt provocava l'expulsió amb groga d'un dels primeres línies del conjunt del Bages, donant força als visitants que després d'una touche i algunes fases per davantera, aconseguien un nou assaig que els esperonava a seguir lluitant (35-12).

A partir d'aquí, el partit es tornava una mica incert, mentre els jugadors del Manresa RC avançaven amb bones transicions per la línia, els visitants feien mal amb jugades curtes de davantera i entrant amb força als contactes. Així, aconseguien una meleé a pocs metres d'assaig, i la posaven dins d'assaig per apropar-se més en el marcador (35-19).

Els Spartans premien per davant i després d'un cop de càstig confús, els manresans perdien el seu capità per expulsió amb groga. Tot i la inferioritat numèrica, els locals encara no havien acabat de jugar, i, tot i unes transicions una mica més lentes, aconseguien dues noves marques per esvair els dubtes que poguessin sorgir i, tot i que el Granollers deia l'última paraula del partit amb una darrera marca, el resultat final era favorable al Manresa RC que tornava a guanyar amb un marcador de 45-24.

El femení perd contra el RC Sitges (15-49)

Diumenge era el torn del femení del Manresa RC que tenia per davant un partit difícil davant el líder de la categoria, el RC Sitges, al Congost. Tot i això, les ganes estaven presents després d'una setmana sense jugar, amb intenció de provar coses noves i de posar en pràctica els entrenaments.

El partit començava amb dificultats per a les locals, que tot i aconseguir agafar la pilota després del seu xut inicial amb bona pressió, perdien l'oval en els punts de contacte i encaixaven el primer assaig del partit no transformat (0-5). Però l'encontre tot just començava, i les manresanes tenien ganes de jugar i de moure la pilota, i amb molt bons recolzaments avançar per fer mal en la defensa visitant. Tot i això, una intercepció de passada de les visitants, provocava un nou assaig que esperonava a garrafines amb un 0-10 que, tot i les ganes de les manresanes.

Però el partit no decebria ningú, i tot i que les jugadores del Sitges aprofitaven molt els errors defensius i amb molta continuïtat aconseguien avançar, una bona jugada de touché de les locals que muntaven un bon maul, era aprofitat per la mig melé manresana per escapar-se i avançar amb contundència tot i ser placada a pocs metres d'assaig. Va ser llavors quan la davantera local, després de diverses jugades, va penetrar i, tot i ser aturada, un bon recolzament i l'empenta de les davanteres la ficaven dins per anotar la primera marca local. El partit, però, es tornava a posar en contra de les locals quan el Sitges, amb un bon joc de continuïtat, aconseguia diversos assaigs abans del descans.

La segona part començava amb un partit una mica més igualat, i amb les manresanes amb ganes de millorar, i corregint els errors, avançaven amb ganes en possessió de l'oval, i després d'una bona meleé defensiva aconseguien un cop de càstig que aprofitaven per fer una bona jugada d'estratègia de la davantera que les feia sumar el segon assaig del partit.

El cansament va començar a passar factura, i el Sitges aprofitava els errors de placatge, i amb bones transicions i velocitat per les bandes, aconseguien nous assaigs que ampliaven la diferència tot i la molt bona reacció de les locals en la segona part, que inclòs en un servei ràpid de mig camp de les visitants, corrien per acabar evitant l'assaig de les jugadores del Sitges.

Amb ganes de més, les manresanes van aconseguir un nou assaig amb molts bons recolzaments i ajudant a cada companya a avançar i tirar endavant. Tot i el resultat final, amb una clara superioritat del Sitges, 15-49, les sensacions de l'equip femení del Manresa RC van ser molt bones, i amb moltes ganes de seguir millorant i aprenent.