Cardona ret homenatge als seus patrons en un acte multitudinari

Diumenge a la tarda es va presentar un documental que recull els actes que s'han celebrat durant el 75è aniversari del retorn de les relíquies dels Sants Màrtirs al municipi

Redacció
06 de març del 2017
Actualitzat a les 12:33h
El passat diumenge 5 de març Cardona va celebrar la festivitat dels seus patrons, els sants màrtirs Celdoni i Hermenter, les restes dels quals es conserven a la cripta gòtica de l'església parroquial. 

Durant el matí de diumenge es va dur a terme un Ofici Solemne, celebrat per mossèn Carles Pubill, rector de la vila, i mossèn Antoni Guixé. La Coral Cardonina va entonar alguns dels goigs, himnes i cants històrics dedicats als Sants Màrtirs cardonins. En finalitzar la missa, que va ser d'allò més concorreguda, es van venerar les relíquies de Celdoni i Hermenter amb gran devoció. 

A les set de la tarda, a la Cripta dels Sants Màrtirs, es va presentar el reportatge audiovisual realitzat pel Cinema Amateur Cardoní a l'entorn dels actes commemoratius del 75è aniversari del retorn de les relíquies dels Sants Màrtirs a Cardona. El reportatge documental recull, en una hora de metratge, els gairebé trenta actes realitzats durant l'any de celebracions que va cloure el passat mes octubre. En ell s'hi destaquen la dotzena de vetllades culturals realitzades mensualment a la Cripta dels Sants Màrtirs; les peregrinacions al Santuari de Cellers i a Calahorra; les caminades a les capelles del terme cardoní a la recerca de la iconografia dels Sants; la representació d'obres dramàtiques; les estrenes musicals i la històrica interpretació del Rèquiem mozartià dedicats als patrons de la vila ducal, així com la culminant processó i l'Ofici Solemne presidit per l'arquebisbe de Barcelona, Monsenyor Juan José Omella, Xavier Novell, Bisbe de Solsona.

El públic que va omplir la cripta cardonina va aplaudir llargament després de la projecció i els membres de la Germandat dels Sants Màrtirs van agrair reiteradament l'extraordinària tasca realitzada pels membres del Cinema Amateur Cardoní. El DVD del documental audiovisual es va posar a la venda al preu de 8 euros i pràcticament es van exhaurir tots els exemplars disponibles. 

Durant l'acte, a més, es va informar que, passada Setmana Santa, es realitzarà una nova edició de les Vetllades Culturals a la Cripta i també es va aprofitar per anunciar la participació de l'Orfeó Calagurrità per a la festivitat dels Sants Màrtirs del proper més d'octubre. 
Arxivat a