TIC3 pretén convertir-se en un referent de les tecnologies de la informació al Bages

El seu objectiu és actuar com a interlocutor entre l'administració i les empreses que en formen part

Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 9:30h
TIC3, l'associació d'empreses i centres formatius del sector de l'electrònica, la informàtica i les telecomunicacions de la Catalunya Central ha decidit renovar la seva junta i encetar una nova etapa en la que vol potenciar i posicionar-se com un referent del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a la comarca del Bages. Amb aquest nou canvi pretén ser un interlocutor tant amb l'administració com amb els centres educatius, donant resposta a algunes mancances i dificultats que han manifestat les empreses integrants, tals com la recerca de personal qualificat i la formació continuada d'aquest.  En aquesta línia mantindrà el premi anual TIC3 on es guardona el millor treball de fi de Grau en enginyeria de sistemes TIC (iTIC). 

L'associació, integrada per una trentena d'empreses i centres formatius del sector, busca consolidar-se i crear noves oportunitats de treball col·laboratiu entre els seus associats. Així doncs, oferirà càpsules formatives, gràcies a les sinergies de treball conjunt a través d'unes petites jornades de formació tècnica específica a càrrec de personal de les empreses integrants. D'aquesta manera es donarà resposta a la dificultat de trobar formacions tècniques a mida tal i com van posar de manifest els representants d'algunes de les empreses. Les dues  primeres càpsules que es programaran tractaran sobre la metodologia Scrum i la gestió de projectes i, sobre repositoris i com organitzar la documentació.

A més a més, s'organitzaran accions per crear xarxa i donar-se a conèixer entre el sector mantenint esdeveniments com ara el Fentic (sobre noves tecnologies) i el REmake (sobre innovació empresarial).