La CUP i Comunistes porten la filòloga Eulàlia Lledó per parlar de feminisme i llenguatge

És la cinquena i última xerrada del cicle i tindrà lloc aquest divendres 3 de març a les 19.00h a l'Espai Roig

Redacció
02 de març del 2017
Actualitzat a la 13:54h
La CUP i Comunistes de Catalunya, des de les seves agrupacions a les comarques centrals, han organitzat un cicle de xerrades sobre gènere i patriarcat sota el títol Feminisme, lluita de lluites. La darrera xerrada del cicle està dedicada a debatre sobre llenguatge i feminisme i serà aquest divendres 3 de març a les 19.00h a l'Espai Roig de Manresa (C/ de la Mel, 8 - 1r pis) amb la participació d'Eulàlia Lledó.

Eulàlia Lledó va néixer a Barcelona el 1952 i és doctora en filologia romànica per la UB. Durant molts anys va ser professora de secundària en diversos instituts de Barcelona. Actualment pertany i col·labora amb diferents universitats i xarxes universitàries per treballar els estudis de gènere, així com amb el Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Durant tot la seva llarga trajectòria com a investigadora i pensadora ha dedicat molt de temps a la investigació dels biaixos sexistes i androcèntrics de la literatura i de la llengua. Ha publicat un extensíssima bibliografia amb nombrosos llibres, articles, manuals i guies amb recomanacions per evitar els usos sexistes i androcèntrics de la llengua. Treballa també en l'àmbit de la coeducació i l'any 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria.

Aquesta xerrada és la cinquena i última sessió d'un seminari més ampli que s'ha estructurat en diverses sessions obertes a totes les persones interessades. Cada una d'elles s'ha centrat en un aspecte relacionat amb la perspectiva de gènere i algunes de les diverses lluites existents contra el patriarcat i la desigualtat. S'hi ha parlat, a part de llenguatge, de feminisme i religió, feminisme i lluita de classes, feminisme i política i feminisme i educació amb la participació de noms coneguts com el de la regidora de Guanyem Badalona Fàtima Taleb, l'ex-coordinadora de l'USTEC Rosa Cañadell, la politòloga Tània Verge o la sindicalista Núria Lozano. El fet d'organitzar les sessions amb ponents diferents permet que la participació a cada trobada es pugui fer per separat.