S'ajorna el primer judici per l'ocupació de la Dalla per un error en l'adjudicació de pis

El jove que havia de ser jutjat no és l'habitant del pis que entra en el litigi

Una trentena de joves s'han concentrat a l'entrada dels jutjats
Una trentena de joves s'han concentrat a l'entrada dels jutjats | Pere Fontanals
Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 20:42h
El judici que s'havia de celebrar aquest dimecres al matí als jutjats de Manresa per la primera de les demandes que el BBVA ha interposat contra els joves que van ocupar el bloc del carrer Major, 1-3 de Manresa, s'ha suspès i s'ha ajornat per a més endavant, perquè la persona jutjada no viu en el pis que li assigna com a residència la demanda.

Durant el matí, una trentena de joves convocats per Arran s'han concentrat i han esmorzat a les portes del jutjat en solidaritat amb el denunciat. Al cap de poc més de 40 minuts, el jove denunciat ha sortit i ha donat la notícia de l'ajornament. A la denúncia hi apareixia ell, però li assignaven el pis del 3r 2a, que no és on viu. A la nova data que s'assigni el judici hi haurà d'assistint e resident en aquest pis.

El passat 16 de juny Arran va ocupar un bloc de 9 pisos desocupats del carrer Major, 1-3, de Manresa, propietat de BBVA. Ho va fer en el marc de la campanya "Sostre i treball", que tenia per objectiu "lluitar contra la propietat privada per reivindicar l'accés a l'habitatge, tot fent front al capitalisme, al patriarcat i als explotadors per exigir un treball i una vida dignes", explicava el col·lectiu pertanyent a l'esquerra independentista, en un comunicat. És per aquest motiu, que els diferents pisos van ser ocupats per tretze joves, que van posar un nom a la seva nova llar: La Dalla. "Es tracta d'un projecte comunitari transformador basat en la cooperació i la solidaritat", han explicat els que hi viuen.

Després de més de mig any residint-hi, els han arribat quatre demandes del BBVA, la primera de les quals tenia aquest dimecres com a data de judici. El proper 9 de març al migdia se celebrarà un segon judici per un altre dels pisos.