Artur Segarra nega que matés David Bernat, el veí de l'Albi trobat a Bangkok

L'acusat assegura que ha estat víctima d'una trampa ordida per la seva exparella

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 10:17h
Artur Segarra ha estat detingut aquesta setmana
Artur Segarra ha estat detingut aquesta setmana | Agències
Artur Segarra, el que va ser candidat de PxC a Manresa i és l'únic acusat de l'assassinat i posterior esquarterament del veí de l'Albi, David Bernat, el 26 de gener del 2016, ha negat aquest dimarts ser l'autor de la seva mort alhora que ha assegurat que és víctima d'un parany ordit per la seva exnòvia, la tailandesa Pritsana Saen-Ubon. Segarra, que s'enfronta a la pena de mort, ha reiterat així la seva innocència en l'últim dia del judici oral que ha quedat vist per a sentència en un tribunal de la capital tailandesa.

Durant la seva intervenció, Segarra ha apuntat ser innocent de l'assassinat així com dels restants 12 càrrecs que li imputa la Fiscalia, entre els quals es troben els de segrest, robatori, extorsió, falsificació de documents i destrucció de proves. En aquest sentit, ha explicat que a Bernat li agradaven les festes, les drogues i les noies.

​Tot i que durant el judici no s'han aportat proves concloents que apuntin a una autoria clara dels fets, la policia manté la hipòtesi que Segarra va segrestar el garriguenc amb ànim d'extorsionar-lo i robar-lo.

Assassinat i llençat al riu

L'empresari lleidatà, de 37 anys, hauria arribat a la capital tailandesa uns 10 dies abans de ser assassinat, procedent de l'Iran, on vivia habitualment i hi feia negocis. Les restes sense vida del consultor van aparèixer a les aigües del riu Chao Phraya, que travessa Tailàndia. La policia va detenir Segarra, l'únic sospitós del crim, dies després, a la ciutat cambodjana de Sihanuk, on havia fugit.

​Poc després, La policia tailandesa va confirmar al troballa de mostres d'ADN de Bernat a casa de Segarra. "De les sis mostres preses en una de les propietats del sospitós, una coincideix amb l'ADN de Bernat", va assegurar el de la investigació.