Alumnes de l'IES Moianès protagonitzen una campanya de civisme per carnestoltes

Els tres cartells de la campanya de prevenció per carnestoltes
Els tres cartells de la campanya de prevenció per carnestoltes | AjMoià
Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 21:08h
L'Ajuntament de Moià ha presentat aquest dimarts una campanya que, sota el lema Que no decaigui la festa!, vol conscienciar els joves moianesos sobre el civisme per la rua i la nit de carnestoltes d'enguany que, a Moià serà el 4 de març. 

Els darrers anys la festa de carnestoltes s'agafa amb gran força entre els joves de Moià, sovint amb un únic objectiu: consumir alcohol a vegades fins a sobrepassar els límits. Aquest excés en el consum d'alcohol també comporta conseqüències negatives per a la comunitat: maleses i trencadisses del material urbà públic, comportaments agressius, pintades a les parets del veïnat, etc. 

Per tot això aquest any des de l'Ajuntament s'ha treballat una campanya preventiva amb l'objectiu de conscienciar al col·lectiu jove i al seu entorn més immediat que cal regular i adoptar la dosis adequada d'alcohol i així evitar possibles situacions de risc. 

La campanya està protagonitzada per tres joves de l'IES Moianès. S'han creat tres cartells amb retrats dels joves voluntaris, que toquen les següents temàtiques: 

- Consum d'alcohol, protagonitzat per Ariadna Izquierdo (15 anys) 
- Vandalisme, protagonitzat per Guillem Soler Mas (17 anys) 
- Agressions sexistes, protagonitzat per Veva Torras Clos (17 anys) 

Acte de presentació de la campanya

La campanya s'ha presentat a l'IES Moianès davant dels alumnes d'ESO i Batxillerat. Han parlat la directora de l'Institut, Laura Lopez, inaugurant l'acte. A continuació l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha esmentant que carnaval és i serà una festa de referència a Moià, i que "intentem respectar els béns del poble, però que sobretot: respectem-nos a nosaltres mateixos".

El regidor de Joventut, Martí Padrisa ha remarcat que els joves han de gaudir de la festa de carnestoltes, aprofitar i cuidar l'Espai Cultural Les Faixes ja que es un espai perquè els joves puguin gaudir de la nit desprès de la rua. 

Posteriorment, Guillem Soler, un dels protagonistes de la campanya, ha realitzat un discurs on ha parlat dels tres temes principals de la campanya, la repercussió que tenen els actes vandàlics el dia següent, el sexisme remarcant la frase "un no és un no", i el consum desmesurat d'alcohol. 

Un cop ha finalitzat, i en representació dels tres alumnes que han col·laborat en aquesta iniciativa, ha destapat els cartells per tal de mostrar el resultat i donar el tret de sortida a l'inici de la campanya.

Altres accions de difusió

Una vegada presentada oficialment la campanya, l'Ajuntament farà difusió dels cartells pels carrers de Moià i les xarxes socials fins al dissabte 4 de març, data del carnestoltes. 

Durant aquesta setmana prèvia també s'enviaran cartes amb recomanacions educatives als pares i mares de joves de 12 anys a 16 anys, i es repartiran cartes als serveis que venguin begudes alcohòliques per recordar la prohibició de venda als menors d'edat. A més a més se'ls oferirà un cartell de la campanya gràfica amb la frase: "Establiment adherit a la campanya Que no decaigui la festa!". 
Arxivat a