Súria començarà els actes de celebració del Dia de la Dona aquest dissabte

S'allargaran una setmana

Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat el 03 de març a les 14:52h
Súria celebrarà el Dia Internacional de la Dona amb un programa d'activitats que es desenvoluparà durant els dies 4 i 11 de març (ambdós inclosos). L'acte central tindrà lloc dimecres dia 8, a les nou del matí, amb la lectura d'un manifest institucional al davant de la Casa de la Vila i una caminada patrimonial a l'entorn de Fusteret.

Aquesta nova edició del Dia Internacional de la Dona a Súria vol plantejar una reflexió "sobre les condicions vitals i laborals de les dones", segons explica la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, en la salutació del programa d'actes.

En el conjunt del Bages, el Dia Internacional de la Dona se celebra enguany sota el lema "Trenquem estereotips!", per afavorir la igualtat d'homes i dones al mercat de treball.
La regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat constata que "les dones hem avançat, però no podem deixar de veure que encara queda molt camí per assolir la plena igualtat de drets i d'oportunitats". Per aquest motiu, el Dia Internacional de la Dona "és una bona ocasió per recordar-ho i seguir endavant", diu.

Una altra de les activitats destacades del programa serà la representació de l'obra de teatre Escenes amb tracte (dissabte 11 de març a les 17:00), que anirà a càrrec del grup de teatre Les Magnòlies del Casal de la Gent Gran de Corbera de Llobregat i tindrà lloc al Teatre del Foment Cultural.

També es farà una xerrada sobre Rainbow Reiki (dijous 9 de març a les 19:00) per tal d'exposar l'experiència sobre l'aplicació d'aquesta tècnica per millorar la qualitat de vida dels pacients d'oncologia de la Fundació Althaia.

El programa del Dia Internacional de la Dona a Súria inclou la representació de l'obra de teatre Mars Joan del surienc Roc Esquius (dissabte 4 de març a les 20:00), que forma part del cicle "Art en Cicle", organitzat per una colla de joves del poble, i que es durà a terme al Teatre del Foment Cultural.

L'organització del programa del Dia Internacional de la Dona a Súria és a càrrec de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament, amb el suport del Consell Comarcal del Bages, Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages, Casal de la Dona, Foment Cultural, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones.
Arxivat a