La fe no és suficient per a l'ICL Manresa davant el Retabet Bilbao (79-86)

Els d'Ibon Navarro gairebé eixuguen disset punts en contra però cedeixen novament

L'ICL Manresa no ha pogut confirmar la remuntada contra el Retabet Bilbao
L'ICL Manresa no ha pogut confirmar la remuntada contra el Retabet Bilbao | J. Alberch
26 de febrer del 2017
Actualitzat a les 23:26h
La fe no ha estat suficient. Una vegada més. Ni anar disset punts al darrera ha desanimat un ICL Manresa que s'ha posat a només dos a poc d'acabar el partit. Però en algunes ocasions la precipitació, en altres la classe del Retabet Bilbao i en altres algunes decisions controvertides per part dels col·legiats han impossibilitat la victòria manresana. No és que es pugui culpar els àrbitres d'una nova derrota. Però potser caldria un cop de puny ben donat damunt la taula. Roger Grimau, exjugador dels dos equips, ha presenciat el partit in situ. També hi ha assistir hereus i pubilles d'arreu de Catalunya.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Joe Trapani i Xavi Rey han format el quintet inicial. Pel cantó biscaí, han jugat de sortida Jonathan Tabu, Scott Bamforth, Àlex Mumbrú, Axel Hervelle i Ivan Buva. S'han avançat els visitants amb un cop de dits de Buva després d'una errada pròpia. Empatava Tomàs des del tir lliure. No hi havia un domini clar a la pista. Les bones notícies eren que els jugadors de l'ICL Manresa dominaven el rebot defensiu i que Mumbrú havia comès dues personals de forma molt ràpida. Carles Duran l'ha mantingut en pista. Trapani i Tomàs es repartien els punts del quadre bagenc mentre que Banforth era la principal amenaça basca (10-11, minut 6). Les alternatives al marcador eren contínues. Fins que una rauxa de final de període obria un avantatge excessiu pel Retabet Bilbao si es té en compte el que havia passat als primers deu minuts (16-21, minut 10). Els bascos han intentat un primer cop de timó. Però Aleksander Cvetkovic ho volia impedir. Dos triples seguits del base serbi posaven l'ICL Manresa ben a prop al marcador. I encara s'hi ha posat més amb una llunyana cistella de Marjan Cakarun (29-30, minut 15). El partit ha entrat en una dinàmica de cops. Ara uns, ara els altres. L'ICL Manresa no li perdia la cara al partit i continuava enganxat al rival. Les errades en defensa provoquen un temps mort de Navarro i una esbroncada monumental cap a Suggs. Ara sí, jugada a jugada, el Retabet començava a escapar-se perillosament (38-47, descans).

La segona part ha començat amb un ICL Manresa sense idees en atac i concedint segones i terceres opcions al Retabet Bilbao. Els manresans han trigat gairebé quatre minuts en anotar. Suggs anotava cinc punts seguits en la mateixa jugada per revifar un xic les esperances (43-55, minut 24). Poc han durat els ànims. Mumbrú castigava el cèrcol bagenc de mala manera. L'ICL Manresa ho intentava, sovint amb més voluntat que encert. A més, l'equip local estava molt carregat de personals i als ‘homes de gris' tampoc els costava xiular quan eren els locals qui defensava. Trapani sortia al rescat i molt minuts després aconseguia que el desavantatge fos menor de deu punts (58-66, minut 30). Un parcial de 5-0 tornava les esperances ja al darrer quart. Javi Salgado refredava des de més enllà del 6,75. Suggs responia amb la mateixa moneda. Quedava clar que l'ICL Manresa no pensava claudicar. Patrik Auda, inèdit fins llavors, sumava quatre punts seguits. Cvetkovic feia el seu tercer triple. (73-75, minut 36). Els col·legiats es menjaven unes clares passes dels bilbaïns. Les protestes li costaven una tècnica a Navarro. La tercera consecutiva en tres jornades. Aquesta jugada ha creat desconcert a les files locals i els bascos ho han aprofitat per obrir una petita escletxa. Tot i això, Rey posava el seu equip a només tres punts a manca d'01:21 per acabar. Mumbrú anotava de tres al següent atac. Ja ha estat nedar contra corrent. 79-86, i nova patacada.

L'ICL Manresa continua cuer de la classificació amb només tres victòries. La setmana vinent, els jugadors bagencs hauran de travessar una frontera per disputar el seu proper compromís. Dissabte, a les nou del vespre els espera el Morabanc Andorra, una de les revelacions de la lliga Endesa.