L'ICL Manresa retorna a la competició contra el Bilbao, un rival en ratxa

El Retabet Bilbao visita el Nou Congost després de perdre's també la copa

Pere Tomàs, Ibon Navarro i Xavi Rey durant la roda de premsa prèvia al partit
Pere Tomàs, Ibon Navarro i Xavi Rey durant la roda de premsa prèvia al partit | Xavier Sucarrats
25 de febrer del 2017
L'ICL Manresa reprèn la lliga Endesa després de l'aturada en motiu de la copa del rei contra un rival que tampoc va ser a Vitòria. Això sí, el Retabet Bilbao arriba al Nou Congost (diumenge, 19.00h) amb dinàmica guanyadora. Ibon Navarro, tècnic de l'equip manresà, no valora a qui perjudica més una pausa enmig de la competició però admet que al seu equip li ha anat bé estar uns dies sense competir. Això no significa que hi hagi hagut vacances al Bages. Els jugadors de l'ICL Manresa han tingut grans càrregues de treball.

El quadre mèdic està gairebé buit. Lluís Costa ha tornat als entrenaments després d'alguns dies d'absència per una petita lesió al bessó interior de la cama dreta. Més greu és l'estat del vinculat Guillem Jou. L'aler va patir una lesió jugant amb el Martorell i estarà sis setmanes de baixa. Jou, però, fa setmanes que no entra a les convocatòries de la primera plantilla. Navarro destaca el Retabet Bilbao com a bloc però sobretot el fet de "ser un dels equips que millor competeix. Si volem tenir alguna opció haurem de mostrat les mateixes ganes". Opinions similars són les dels jugadors Pere Tomàs i Xavi Rey, presents davant els mitjans en una prèvia celebrada a la botiga de Movistar ubicada al centre comercial de Carrefour als Trullols. L'aler mallorquí és conscient que molta gent estarà pendent del seu marcatge a Àlex Mumbrú però prefereix no focalitzar la seva tasca en un sol home. Per la seva part, Rey també destaca el bloc però es mulla una mica més. Eric Micheal i Ivan Buva seran els jugadors amb qui més minuts s'haurà de barallar. 

El Retabet Bilbao també torna a la competició després de l'aturada en motiu de la copa del rei. Els bascos es troben immersos en plena lluita per ser al play-off pel títol. A hores d'ara, es troben fora del seu objectiu però empatats amb el Morabanc Andorra. El desavantatge que tenen els de Carles Duran és que encara els queda la jornada de descans. Els biscaïns duen una ratxa oberta de tres victòries, incloent un assalt amb totes les de la llei al Palau Blaugrana. També són tres les victòries seguides que el Retabet Bilbao porta al Nou Congost. Mumbrú continua sent un autèntic mal de queixal per als seus rivals. L'aler català continua en les primeres posicions als rànquings de valoració i anotació de la lliga Endesa malgrat haver complert ja els 37 anys. De fet, la plantilla basca és una de les veteranes de la competició amb jugadors com Javi Salgado o Axel Hervelle. Altres homes importants en els esquemes de Duran són Micheal dins la zona i Scott Bamforth a l'exterior. Duran demana concentració als seus jugadors perquè no es refiïn de la mala situació de l'ICL Manresa a la classificació. "Sortir fora és sempre difícil i Manresa és una pista petita on el públic pressiona molt. Que el Manresa estigui mal classificat no vol dir que no competeixi. Ha perdut molts partits de forma ajustada", sentencia l'entrenador del Retabet Bilbao. 

Juan Carlos García González, Vicente Bultó i Martín Caballero són els àrbitres designats de cara a diumenge.  
Arxivat a