Artés oferirà diumenge la primera visita guiada pels escenaris de la Revolta dels Burots

El recorregut, conduit per un historiador, constarà de dos quilòmetres i mig

Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:05h
Aquest diumenge, 26 de febrer, Artés donarà el tret de sortida a la primera visita guiada pels diferents escenaris on van succeir els fets de la Revolta dels Burots. Conduïda per un historiador, la visita s'iniciarà a la Plaça Vella del municipi, a les onze del matí. Allà, s'explicarà l'evolució del nucli urbà d'Artés, documentat ja al segle IX, fins a l'inici de l'època Moderna. Seguidament la ruta passarà per la Plaça dels Escacs, lloc on es narrarà l'especialització dels habitants del municipi en la viticultura i en les manufactures tèxtils.

Després d'això, la tercera parada serà a l'antiga zona industrial de Can Berenguer, on es posarà èmfasi en l'aparició d'una de les empreses tèxtils més importants de la comarca del Bages a finals del segle XIX, de la qual encara en resten alguns vestigis. Des d'aquest punt, els participants a l'activitat es dirigiran fins a l'Església Nova de Santa Maria, la qual va ser un exemple de prosperitat econòmica i de posada en pràctica del paternalisme municipal que va caracteritzar l'Espanya de la Restauració.

Finalment, la visita acabarà al Complex Cultural de Cal Sitges, l'edifici del qual va esdevenir la principal conseqüència de l'avalot dels Burots.

L'itinerari tindrà 2,5 quilòmetres i durarà, aproximadament, una hora i mitja. Tothom que estigui interessat a participar-hi, s'hi ha d'inscriure prèviament (les places són limitades) clicant aquí.

L'Ajuntament d'Artés té la intenció de repetir aquesta ruta guiada cada últim diumenge de mes. De fet, la següent ja està programada pel 26 de març.