El degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC visita les instal·lacions de Manresa

Ramon Pujol ha participat aquest dimecres a Manresa en una jornada de treball

Ramon Pujol durant la visita a les instal·lacions de simulació de la futura unitat docent de Manresa
Ramon Pujol durant la visita a les instal·lacions de simulació de la futura unitat docent de Manresa | FUB
Redacció
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:57h
El degà de la nova Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Ramon Pujol ha participat aquest dimecres a Manresa en una jornada de treball. La jornada ha inclòs reunions amb persones, empreses i institucions vinculades al desenvolupament d'aquests nous estudis, que s'impartiran a partir del proper curs.

El màxim responsable de la nova Facultat ha estat acompanyats pel Rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, el comissionat de la FUBalmes pels estudis de Medicina, Josep Arimany, el director general de la FUBalmes, Joan Turró, la regidora de Salut de l'Ajuntament de Manresa, el director general de la FUBages, Valentí Martínez, el comissionat de la FUBages pels estudis de Medicina, Jordi Mauri, la coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials, Marina Geli, i l'adjunta a direcció general de la FUBages, Imma Ubiergo. A principis de mes ja es va fer una jornada de treball d'aquestes característiques al campus UVic.

La jornada de treball s'ha iniciat a les instal·lacions de la FUBages, on s'ha fet una presentació del campus Manresa i de la implantació de metodologies docents de simulació en els estudis de grau i postgrau. La comitiva s'ha desplaçat posteriorment a la Clínica Universitària, un equipament universitari que a més d'oferir assistència sanitària disposa d'equips per a la formació a traves de la simulació. Posteriorment, el grup de treball ha visitat la Fundació Althaia, on els han rebut el seu director general, Manel Jovells, el director assistencial, Ignasi Carrasco, i el director de qualitat, innovació i docència, Alfons Hervàs. Per últim, el grup s'ha desplaçat a l'Ajuntament de Manresa on els ha rebut l'alcalde,  Valentí Junyent.

Els estudis de Medicina de la UVic-UCC es posaran en funcionament durant el curs 2017-2018 amb 90 alumnes repartits en tres grups, un d'ells íntegrament en anglès. L'accés es farà a través de la preinscripció universitària de la Generalitat de Catalunya. El grau comptarà amb una unitat docent al campus de Vic i una altra al campus de Manresa.

El nou grau en Medicina de la UVic-UCC se centra en la medicina familiar i comunitària i té com a eixos fonamentals la salut pública i comunitària, la cronicitat, les tecnologies en l'àmbit de la salut, la bioètica i la gestió i planificació social i comunitària. Parteix d'un model pedagògic innovador que situa l'estudiant al centre de tot el procés de formació, utilitza metodologies docents com l'aprenentatge basat en problemes, la simulació, les pràctiques clíniques i el treball cooperatiu per dotar-lo dels valors i les competències adequades per a la seva capacitació.