Humana va recollir 195 tones de roba usada al Bages el 2016

Representa un increment del 8% respecte al 2015

Espai de classificació de roba de la Fundació Humana
Espai de classificació de roba de la Fundació Humana | Humana
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:32h
Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper, ha recollit 195.089 kg de tèxtil usat al Bages el 2016. Aquesta xifra representa un augment del 8,05% respecte l'any anterior (180.553 kg).

La Fundació hi té instal·lats contenidors ubicats en llocs de fàcil accés. Els ciutadans hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se'ls hi pot donar una segona vida. És un servei gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

Els municipis que més roba dipositen als contenidors són:

- Santpedor, 44,4 tones
- Sant Joan de Vilatorrada, 39,7 tones
- Sant Vicenç de Castellet, 18,5 tones
- Sant Fruitós de Bages, 14,3 tones
- Manresa, 11,9 tones

El responsable d'Humana a Catalunya, Jose Arrancudiaga, destaca que hi ha "una major consciència mediambiental per part de la ciutadania així com un clar interès per promoure-hi un model d'economia circular que perllongui la vida del tèxtil. A més, els ciutadans aposten per donar-li una segona vida a la seva roba usada gràcies en bona part a l'esforç que ajuntaments, empreses i entitats com la nostra fan per dotar-li d'una finalitat social".