L'Ajuntament de Sallent multiplica les accions de seguretat i salut per al Carnaval

Repartirà polseres identificatives per a menors, i potenciarà la sortida d'Àngels de nit i la presència de lavabos als carrers

Aquest cap de setmana torna el Carnaval a Sallent
Aquest cap de setmana torna el Carnaval a Sallent | Àlex Gómez Ribera
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat el 27 de febrer a les 11:45h
L'arribada del rei Carnestoltes, aquest dijous, donarà el tret de sortida a la 40a edició del Carnaval de Sallent, el principal carnaval del Bages. El Carnaval Infantil, la 69a, la Rua, i l'esperat Ball de Disfresses amb Doctor Prats, Aspencat i Hey Pachucos, són algunes de les activitats més destacades d'aquest Carnaval que conclourà el dimecres 1 de març amb la rua mortuòria i l'enterrament de la sardina.

Enguany, s'han activat més mesures de seguretat. L'Ajuntament de Sallent posa a disposició dels ciutadans unes polseres per als menors que podran recollir a la Casa de la Vila de dilluns a divendres de 7.30h a 14.45h i dimarts de 16h a 20h, o bé, el mateix dissabte a la Plaça Catalunya. Es tracta de polseres identificatives per a què els nens i nenes portin les seves dades personals i sigui més fàcil trobar-los en cas que es perdin.

Per altra banda aquest any, l'Ajuntament ha previst més sortides d'Àngels de nit tant per dijous 23 com per dissabte 25. Els Àngels de nit són joves voluntaris que voltaran per la vila i tractaran de fer reflexionar sobre temes com les malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats i l'abús dels consums d'alcohol i altres drogues. També s'han duplicat el nombre de lavabos que es distribuiran al poble.

El Carnaval de Sallent, organitzat pel Carrilet, amb 40 anys de trajectòria ja és més que un carnaval, és cultura, poble i tradició. Una de les festes grosses de la vila que no només mou a molts voluntaris i sallentins sinó a bona part de la Catalunya central.