Moià projectarà divendres tres capítols de la sèrie documental «Aiguallums»

Es tracta d'un producte audiovisual els protagonistes del qual són artistes que ensenyen com creen la seva obra

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:43h
El Cercle Artístic del Moianès projectarà, aquest divendres, 24 de febrer, tres capítols de la sèrie documental "Aiguallums". Es tracta d'un document audiovisual ideat pel cineasta eivissenc Enrique Villalonga que té per objectiu mostrar el procés creatiu dels artistes d'Eivissa i Formentera. A cada capítol, l'espectador veu com un artista elabora la seva obra, des de l'inici fins que n'obté el resultat final.

En el cas de Moià es projectaran, a la biblioteca del municipi, a partir de les vuit del vespre, els capítols sobre Enric Riera, Diego Picabea i Daniela Cugliandolo. Cada peça té entre 10 i 14 minuts de durada.

Els protagonistes

Enric Riera és un pintor nascut a Formentera l'any 1963. Va llicenciar-se en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i la seva obra és una recurrent representació simbòlica, on el color, quan apareix, és un senyal més en un sistema esquemàtic de signes, per senyalar, sense èmfasi, objectes essencials d'un paisatge familiar. Riera ha exposat en llocs tan singulars com Muros (Galícia), Sevilla, Madrid, Barcelona, Chur (Suïssa), Osaka (Japó), Washington i Galveston (Estats Units), L'Havana (Cuba), Berlín (Alemanya), Atenes (Grècia) o Torí (Itàlia).

Diego Picabea va néixer a Uruguai l'any 1970 i es va traslladar a viure a Eivissa el 2003. És escultor i ceramista i durant els primers anys de formació va elaborar els seus treballs en fusta a partir del descobriment de l'obra de Picasso, d'Schwitters i de l'art indígena nordamericà. Durant la seva carrera ha estat distingit amb el Premi Can Pou (Eivissa) i el premi Escultors en viu/Outdoor atelier.

Daniela Cugliandolo va néixer a l'Argentina el 1969 i va anar a viure a Eivissa l'any 2002. Va estudiar música, teatre i cinema. Destaca, sobretot, la seva feina com a cineasta. La seva filmografia compta amb més de 20 curtmetratges i videoclips. L'any 2013 Buenos Aires va dur a terme una exposició dedicada a la seva obra. Ha projectat els seus films en el Festival Internacional Mar de Plata, en el cicle de cinema experimental del Museu d'Art Modern de Buenos Aires, a la cinemateca d'Equador, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, a la cinemateca francesa de Saint Etienne, i en països com Alemanya, Anglaterra, Holanda, Suïssa, Itàlia o els Estats Units.
Arxivat a