Demanen a l'Ajuntament que el bus directe Manresa-Barcelona faci parada a Monistrol

Segons el consistori, si aquesta petició esdevingués una realitat, augmentaria el nombre d'usuaris que agafen aquest transport públic

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 21:29h
Els autobusos que fan el trajecte Manresa-Barcelona i viceversa, tenen dues modalitats en aquest servei. Una, en el transcurs del viatge, fa parada a Monistrol de Montserrat, a Olesa de Montserrat i, en algunes ocasions, a Abrera. L'altra va directe de la capital del Bages fins a la capital catalana, sense parar en cap dels municipis esmentats.

Algunes peticions adreçades a l'Ajuntament per ciutadans de Monistrol demanen que faci arribar a Monbus -l'empresa concessionària d'aquesta línia- que en el trajecte directe entre Manresa i Barcelona també es faci parada al poble en qüestió, "a la mateixa C-55", han manifestat.

Segons la petició, "si s'aconseguís fer aquesta única parada els monistrolencs i la gent dels pobles veïns que es desplacen fins la ciutat comtal veurien augmentades les seves possibilitats de número de serveis de forma important". Si actualment en passen 24 en direcció Barcelona, amb aquest canvi en pararien 36. En direcció Manresa, de 26 que arriben al municipi en passarien a parar 34.

Amb la incorporació d'aquesta parada "els monistrolencs trigarien entre 15 i 20 minuts menys a arribar a Barcelona", ja que "no es pararia a Olesa de Montserrat, on l'autobús perd molt temps endinsant-se dintre d'aquesta població", diuen.

El fet de que els autobusos directes paressin per Monistrol de Montserrat podria representar "avantatges econòmics per a Monbus, ja que aquesta vila compta amb un pàrquing públic a la mateixa parada de bus", un fet que, explanen, "podria captar viatgers de les urbanitzacions i poblacions veïnes per tal de desplaçar-se a Barcelona i d'aquesta manera treure, alhora, vehicles privats de la C-55, una via amb un alt índex d'accidentalitat".