L'Encesa i els Jardins de Llum tornen a omplir d'energia i sensibilitat el Centre Històric

Manresa viu la vigília de la festivitat amb 30.000 espelmes enceses a diferents carrers i places i l'art en llum en diversos indrets

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 21:46h
Rosassa gegant, reproduïda de l'enderrocada església de Sant Pere Màrtir
Rosassa gegant, reproduïda de l'enderrocada església de Sant Pere Màrtir | Santi Pebre
El Centre Històric de Manresa ha tornat a viure una vesprada de llum, art i color amb la coincidència de l'Encesa de la Nova Llum i els actes dels Jardins de Llum, que han dibuixat serpentines i camins per les principals vies del centre de la ciutat, mentre que en els racons es podia gaudir d'espectacles fotònics.

30.000 espelmes han il·luminat el Centre Històric en un acte organitzat per Òmnium i que ha comptat amb la col·laboració d'una dotzena d'entitats. La confecció d'una rosassa gegant, reproduïda de l'enderrocada església de Sant Pere Màrtir, preparada per l'artista manresana Mabel Nieto, a la plaça de Sant Domènec, ha estat l'espectacular novetat d'enguany. També ha estat novetat que, per primera vegada, l'Encesa s'ha endinsat fins arribar a la plaça Gispert.

L'Encesa ha tornat a comptar amb la il·luminació especial de l'edifici de la Buresa i del de l'antiga seu de la Caixa de Pensions, a càrrec de Bruno Pérez Juncà, especialista en il·luminacions naturals espectaculars de monuments.

Paral·lelament, els Jardins de Llum ha aplegat vint-i.una propostes artístiques i culturals, entre quatre treballs s'artistes convidats, cinc projectes seleccionats per convocatòria oberta, onze obres d'escultures participatives treballades per diferents col·lectius, i l'exposició de deu fotògrafs de Foto Art Manresa.

Jardins de Llum està organitzat per la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya central (TAV-CC), l'Ajuntament i l'Associació Misteriosa Llum. I aquest any també dins el Projecte Transefímers de la Xarxa Transversal d'Activitat Culturals.

L'Encesa de la Nova Llum ha arribat a la plaça Gispert per primera vegada. Foto: Maribel Arribàs