El pressupost de Navàs preveu uns 600.000 euros en inversions

El ple de l'Ajuntament va aprovar un pressupost per a 2017 de 6,5 milions d'euros

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:54h
El ple de l'Ajuntament de Navàs ha aprovat el pressupost per a 2017. Els números del pressupost, de 6,5 milions d'euros, continuen la línia de l'any anterior i que passa per seguir mantenint tots els serveis bàsics, continuar reduint el deute i la novetat és que enguany es comencen a realitzar un seguit d'inversions més grans per un valor total aproximat de 600.000 euros. Entre aquestes en destaquen les que van ser escollides mitjançant els pressupostos participatius i també d'altres obres com l'inici de la reforma de l'Escorxador, la museïtzació de l'espai de la Pallissa de Castelladral, inversions en clavegueram i manteniment de camins i carrers, i finalment l'adquisició d'un camió de recollida de brossa ja que a finals del 2017 el servei de recollida passarà a ser de gestió directa.

Un altre element important és la planificació controlada del pagament del deute, en la que s'ha aconseguit reduir-ne els interessos i actualment el deute que té l'Ajuntament és d'una mica més de 3 milions d'euros (3.141.337 euros) i bàsicament està vinculat al pagament de crèdits que es van demanar per pagar les tres sentències judicials (terrenys escola Sant Jordi, terrenys cementiri i terrenys Eix), el pagament de les obres de les pistes de pàdel (2010) i de la urbanització del tram del passeig Circumval·lació (2012) vinculat a l'obertura del nou institut. Enguany es pagaran uns 535.000 euros vinculats a aquestes operacions.

D'altres aspectes que cal destacar són el projecte Navàs Sobirania Alimentària, el desenvolupament del Pla Local d'Igualtat de Gènere, el reforç de l'Oficina Municipal de Projecció Local i Econòmica (OMPLE). Al mateix temps a nivell educatiu el projecte de la Xarxa d'Aprenentatge en el Lleure i Activitats de Reforç (XALAR) que fins ara es desenvolupava en els 6 cursos de primària ara s'estendrà també al primer cicle d'educació secundària. Seguint amb educació cal destacar la creació del Consell Municipal d'Educació i també del Consell d'Infants amb la voluntat de crear i enfortir un pla educatiu pel municipi. En resum, un pressupost força continuista que segueix la lògica d'anar buscant estalvis on es pugui (reducció dels interessos, estalvi energètic...) de cara a tenir marge per poder anar realitzant projectes i inversions.