El Rugby Manresa continua amb la ratxa de victòries al camp dels Gòtics (0-34)

El segon equip masculí i l'equip femení també van vèncer en els seus respectius enfrontaments

20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:31h
Els tres equips sèniors del Rugby Manresa van aconseguir la victòria en els seus enfrontaments de cap de setmana.

El primer equip sènior masculí es desplaçava a la Foixarda per disputar la seva sisena jornada de lliga a la primera catalana contra el Gòtics RC B. Els manresans es presentaven justos d'efectius, amb només 17 jugadors, però amb moltes ganes de continuar en la seva línia ascendent, sumant partits per victòries.

Així, l'inici del partit es posava de cara als manresans amb un assaig al cap de pocs minuts de començar. Tot i això, el ritme del partit era lent, els manresans no acabaven de portar la batuta del joc i es trobaven adormits i amb poc ritme. Per la seva banda, el Gòtics, amb bona continuïtat en atac, aprofitava les seves possessions per avançar amb bons recolzaments, però no aconseguien posar en perill la zona de marca dels bagencs, que estaven ben concentrats en defensa.

El resultat a la primera part reflectia el ritme lent i amb poc joc. Uns manresans que no trobaven la seva continuïtat en atac, i un conjunt barceloní que treballava molt bé en defensa per evitar que els manresans aprofitessin les seves llargues possessions per aconseguir puntuar. A la mitja part el resultat era curt però favorable al conjunt visitant (0-12).

La segona part feia un gir important en el joc, el Manresa bolcat en atac dominava la possessió de la pilota amb bones penetracions sobre la línia defensiva dels locals, i augmentant la velocitat de joc, aconseguia avançar amb contundència per aconseguir diversos assaigs consecutius que els avançaven al marcador i l'ampliaven fins al 0-22.

Va ser llavors, quan després de dues expulsions per groga del conjunt visitant, el conjunt local de la Foixarda aprofitava la seva superioritat per intentar fer el seu joc, dur en la zona de contacte i de velocitat per la línia 3/4. Tot i això, els manresans van saber defensar aquesta situació durant els minuts amb inferioritat i els locals no van aconseguir estrenar el marcador.

Un cop ja igualats en nombre de jugadors, els bagencs encara no havien dit l'última paraula, i després de bones jugades de continuïtat, i penetrant amb força per la línia, aconseguien dos nous assaigs que posaven el marcador final de 0-34.

El femení s'estrena en victòries

Diumenge a la tarda el conjunt femení es plantava al camp de Granollers per enfrontar-se a l'equip combinat per Granollers i Alella. El partit començava amb un joc molt lent i adormit per part d'ambdós equips, que a mesura que passava el temps, anava despertant. Les primeres a estrenar el marcador eren les manresanes, que després d'una bona estona de joc, aconseguien plantar l'oval rere pals a través de la davantera. Les locals no afluixaven i es mantenien força efectives en defensa. Les del Bages, però, destacaven per la seva superioritat en meleé, i aprofitaven per avançar fins a entrar la pilota dins de marca i tornar a assajar per arribar a la mitja part amb dos assajos per davant.

La segona part era una mica més dinàmica amb més continuïtat en el joc, i una errada en defensa permetia al conjunt local escapar-se per la banda i sumar 5 punts al marcador. Les visitants, no deixaven que això les aturés i continuaven lluitant combinant la davantera amb el joc de tres quarts, lluint una millor organització al camp respecte als darrers partits. Finalment, el Manresa RC tornava a assajar per avançar-se una mica més al marcador. El partit acabava 5-17 amb la primera victòria manresana a la segona part de la lliga.

El B guanya al segon equip del Martorell RC

Per tancar el cap de setmana, el segon conjunt sènior masculí del Manresa RC s'enfrontava al Congost al segon equip del Martorell RC. El partit va començar amb els manresans molt ben ordenats i desenvolupant una bona pressió defensiva durant tot el partit que els feia superiors en quasi totes les jugades. A més la diferència física es va fer palesa durant gairebé tot el partit, amb un conjunt local molt ben situat en tot moment.

El partit començava de cara per als locals ben d'hora, quan obrien un cop de càstig proper a assaig contrari per estrenar el marcador. Va ser llavors, quan es van trobar còmodes en atac, i en diverses jugades, gràcies a l'habilitat de la línia 3/4, aconseguien diversos assaigs aprofitant la superioritat física, i els errors en defensa dels visitants. Tònica que va seguir durant tota la primera meitat, amb un Manresa que atacava amb contundència i un conjunt visitant que s'esforçava a més no poder en defensa. El marcador a la primera meitat descrivia el joc vist fins al moment amb un clar 38-0.

La segona part seguia la mateixa tònica de joc, i els bagencs ràpidament aconseguien dues noves marques per ampliar encara més el marcador. Va ser llavors quan el conjunt de Martorell volia treure profit de les seves petites possessions de pilota per aconseguir el premi i l'assaig d'honor. I així va ser, quan després d'un bon maul, aconseguien estrenar el seu marcador després de diversos minuts intentant-ho.

Però el conjunt local es tornava a fer amo i senyor del camp i seguien desenvolupant un bon joc a la mà que els ajudava a penetrar en diverses ocasions més la línia defensiva visitant i seguir anotant diversos assaigs més que donaven la victòria en un partit rodó per al conjunt de Manresa. (80-5).