El CN Minorisa salva un punt «in extremis» a casa contra el CW Anglès (9-9)

Marc Bisbal va transformar l'empat de penal a falta de vint-i-dos segons

19 de febrer del 2017
Actualitzat a les 23:46h
El CN Minorisa va assolir un empat davant el CW Anglès al transformar Marc Bisbal un clar penal a falta de vint-i-dos segons per a la fi del matx, en un partit en el qual els de Gaspar Ventura no van entrar en joc en cap moment.

Els manresans sortiren confiats en el triomf i més quan van veure que els gironins es presentaven a la municipal manresana amb només vuit jugadors, però la realitat va ser una altra. Els visitants van plantejar el partit amb un control del joc aplicant una lentitud gairebé exasperant, amb els jugadors molt allunyats de la porteria i sense perdre cap pìlota. Això unit a un nivell extraordinari d'encert en els llançaments, tots ells llunyans, va fer que els de casa juguessin a disgust, a remolc en el marcador i sense trobar solucions atacants per superar un molt encertat porter visitant que semblava el millor del món, tant pels seus encerts com per la ineficàcia dels bagencs.

Així doncs, el primer quart va ser per als visitants que veien, gairebé sorpresos, com amb només quatre llançaments aconseguien dos gols i arribar a la fi d'aquests vuit minuts amb avantatge d'1-2. El gol local va ser anotat per Marc Bisbal després de nou llançaments de l'equip amfitrió.

El segon període va seguir el mateix camí i el parcial va ser de 0-2, això sí, amb cinc llançaments visitants per vuit dels de casa que desaprofitaren quatre superioritats i un penal. Tot es posava molt costa amunt.

Després del canvi de camp el parcial va ser per als de casa que, amb gols de Carlos Talavera i dos de Marc Bisbal, els dos en superioritat, feien un pacial, 3-1, que deixava el marcador ajustat a 4-5 a manca del darrer període.

Empat d'Enric Casasayas només iniciar-se el darrer quart. Tot semblava ben encarat per a donar la volta al marcador, però de nou els llançaments llunyans feien mal als porters locals i permetien que els visitants marxessin de nou de dos gols, el segon aprofitant una expulsió inexistent de Carlos Talavera. Les possibilitats de remuntada semblaven esvair-se, però l'orgull dels minoristes va fer que no baixessin els braços i de nou Enric Casasayas ajustava el marcador a un gol, 6-7.

Una vaselina llunyana suposava el 6-8 i un cop fort a la moral dels de Gaspar Ventura i més quan després del gol de Kevin Muñoz que posava el 7-8, un nou llançament des de gairebé 10 metres posava el 7-9. Marc Bisbal tornava les esperances en transformar una superioritat a manca de 1:37 i, després de salvar una inferioritat, arriba el penal que donava un punt prou valuós després d'un seriós avís de què cal respectar al màxim a tots els oponents.

Arbitratge A càrrec de Y Ruiz i M Cabanas, van assenyalar sis exclusions a jugadors locals per nou i dos penaltis als visitants.

Parcials: 1-2, 0-2, 3-1, 5-4.

Alineacions i golejadors:

CN Minorisa: I Prieto, T Sala, E Casasayas 2, R Ruiz, O Muns, J Calatayud, A León, C Talavera 1, M Bisbal 5, K Muñoz 1, G Lafoz, A Fernández.
CW Anglès: F Serra, E Pont 2, O Bosch, M Rodeja 4, M Castañeda, M Castanyer 2, A Comajoan 1, A El Omarik.

El femení perd contra el CN Catalunya

La victòria del CN Catalunya en el feu manresà era esperada, tant per la qualitat de l'equip barceloní com per les baixes que tenia l'equip minorista, entre elles la de la golejadora esquerrana Alba Casasayas. El partit encara es va complicar més quan a la meitat del primer quart César ja acumulava dues expulsions.

Amb aquestes condicions, l'equip d'Eloi Martínez va plantejar un partit de control, amb possessions llargues i evitant les contres visitants, reduint al màxim les oportunitats de gol del CN Catalunya. Aquesta estratègia va permetre a les bagenques encaixar relativament pocs gols, però a cost de tenir poques oportunitats elles mateixes, ja que, només en el període final van poder marcar el gol de l'honor, l'autora Laia Muns.

El primer i segon quart van ser clars pels graciencs què veien com les amfitriones no eren capaces de transformar les dues superioritats per expulsions temporals que van disposar, la qual cosa va fer que s'arribés a la meitat del partit amb 0-5 en el lluminós.

El tercer període va ser molt igualat però també se l'anotaren les del CN Catalunya per un mínim 0-1, salvant tres inferioritats i desaprofitant la seva. El darrer quart va ser el més golejador, 1-3, amb el gol de la boia Laia Muns, jugadora que va haver de ser clau en aquest equilibri defensa atac.

Arbitratge a càrrec de JJ Verdejo i M Daura. Van assenyalar set exclusions a jugadores de l'equip amfitrió, per tres a les visitants.

Parcials: 0-2, 0-3, 0-1 i 1-3.

Alineacions i golejadores:

CN Minorisa : L Puiggròs, J Boixader, A Baró, A Toribio, I Peirón, L Muns 1, R Solernou, X Pila i J César.
CN Catalunya: M Tarde, M Castellà 2, C Serrano 2, A Caballero 1, M Vilanova, N Vidondo 1, C Pérez 2, K Doherty 1, M Sirvent, S Morera, A Espasa i F Bou.