El Cd'E Manresa empata a Tona, però amb la sensació d'oportunitat perduda (0-0)

El Cd'E Manresa treu un punt de la seva visita a Tona
El Cd'E Manresa treu un punt de la seva visita a Tona | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
19 de febrer del 2017
Actualitzat a les 23:35h
El Manresa va tornar a desaprofitar una altra ocasió per sortir de la zona de descens directe, aquesta vegada després d'un empat sense gols al camp de l'ara cuer del grup, el Tona. Malgrat tot, la situació pel Manresa segueix pràcticament igual que la jornada anterior: a tan sols tres punts de l'onzè lloc de la classificació, un lloc on qualsevol equip signaria acabar al final de temporada. O el que és el mateix: vuit equips, els darrers, separats per tan sols cinc punts de diferència. Tres empats en les tres darreres jornades semblen poc bagatge per un Manresa que necessita guanyar ja algun partit, però vist com va d'atapeïda la part baixa de la classificació, un empat és poc menys que or per qualsevol equip. Si més no, et manté viu. 

La primera part, la majoria de minuts, es van jugar en camp local. El Manresa va tenir més iniciativa que un Tona que no era l'equip que abans mossegava el seu rival i no el deixava pràcticament pensar. Aquest domini manresà, no obstant, va tenir els seus riscos, doncs després d'un parell de pilotes perdudes a la zona de creació, l'equip osonenc va gaudir de sengles oportunitats de gol. Crivillè va ser l'encarregat, en ambdues ocasions, de posar l'ai al cor de l'expedició manresana. Primer amb un xut des de l'interior de l'àrea, lliure de marca, que va llançar per sobre del travesser (9'). Després quan va rebre a la zona dreta de l'atac local, amb un llançament massa creuat que es va perdre per la línia de fons (20'). 

La primera ocasió de perill pel Manresa va sortir de les botes de Ricky, qui des de fora de l'àrea, a la banda esquerra de l'atac del seu equip, va etzibar un fort xut que va botar just davant el porter Fran, però aquest, amb una gran intervenció, va refusar el perill (28'). Una bona jugada col·lectiva del Manresa, començada des de l'esquerra de la defensa, va culminar amb un xut franc de Joshua, dins de l'àrea i lliure de marca, però la seva rematada va ser massa tova i al cos de Fran. El domini manresà no es va traduir en gaire ocasions més de gol, sobre tot per culpa del joc travat, quelcom que ja era previsible amb el que ambdós equips es jugaven sobre el verd del municipal de Tona.

A la segona part també hi va haver joc travat, però no tant com als primers quaranta-cinc minuts, el que es va traduir en més continuïtat en el joc, en continues anades i tornades d'una àrea a altra i en més ocasions de gol que al primer acte. 
    
Sam Margetts va disposar de les dues primeres ocasions pel Manresa a la represa. Als 47' amb un xut des de l'interior de l'àrea, un xic escorat a la dreta, que va sortir a fora llepant el pal i estavellant-se a la part exterior de la xarxa. Després (56'), en una posició molt semblant a l'anterior, amb un xut creuat que va sortir per la línia de fons, molt a prop del pal. L'intercanvi de cops va beneficiar més el Manresa, ja que el Tona, atacant, moria al balcó de l'àrea de Roman. En canvi l'equip blanc-i-vermell desprenia més sensació de perill i trepitjava molt més l'àrea de Fran. Una falta a l'olla de Sergi Soler la va pentinar Enric Soriano, un xic forçat i tot sol al punt de penal, però la sortida de Fran va evitar el 0-1 (68'). Un parell de minuts després Samy rebia una passada en profunditat, però la sortida providencial del porter local als peus del davanter francès va evitar el que semblava imminent 0 a 1. Samy va arribar a tocar la pilota, però Fran es va lluir. 

Al tram final, amb les forces flaquejant, el partit es va trencar definitivament i en deu minuts es van produir fins a quatre ocasions de gol. El primer que va tenir la possibilitat de trencar l'empat va ser Youssef, qui va rebre una passada des de l'esquerra, però la seva rematada, en una immillorable posició, va anar als núvols (78'). Al minut 81 una jugada al balcó de l'àrea del Tona (de Samy cap a Sergi Soler i d'aquest cap a Leandro) va acabar amb la pilota als peus de Leandro, però el seu intent de vaselina sobre la sortida de Fran va quedar segat en sec quan...un defensor local va tallar la pilota amb les mans? Això sembla per la reacció airada dels jugadors manresans, però l'àrbitre va fer mutis. Poc després (85') es produïa el primer xut entre pals del Tona en tot el partit, quan Bangoura culminava una acció individual dins de l'àrea i posava a prova a Roman amb un xut a la mitja volta que el porter visitant va evitar que es convertís en l'1 a 0. Per últim, a manca de dos minuts pel final, una centrada de Gonzalo des de l'esquerra la va rematar a boca de canó Samy, però la seva rematada va ser un xic forçada, amb la planta del peu. Fran es va lluir, encara que la pilota no anava amb la força suficient. Aquí va morir el partit. Els quatre minuts d'afegit no van tenir més història que la de vint-i-dos guerrers defensant un botí que només al final de temporada sabrem si haurà servit d'alguna cosa.

Fitxa tècnica

Unió Esportiva Tona

Fran
Pau Franquesa
Toti
Crivillè
(Youssef, 75')
Ferran Vila
Eloi
(Bangouda, 61')
Tuneu
Baruc
Eric
Berrocal
Pla

Centre d'Esports Manresa

Roman
Solernou
Agus
Enric Soriano
Ricky
(Gonzalo, 87')
Bernat
Lucho
(Clop, 61')
Sergi Soler
Sam Margetts
(Samy, 67')
Joshua
(Leandro, 67')
Rebollo
(Roger Herms, 75')

Àrbitre

Sr. Sergio García Cobos, de la delegació de Barcelona. Va estar auxiliat per Adrià Monferrer Miralles i Daniel Torres González.

Targetes

Baruc
Berrocal
//
Agus
Sergi Soler
Clop

Camp

Municipal de Tona, 150 espectadors.