Balanç positiu de les actuacions dels Voluntaris de Protecció Civil de Sant Joan

L'Associació de Voluntaris e Protecció Civil de Sant Joan lliura la seva memòria
L'Associació de Voluntaris e Protecció Civil de Sant Joan lliura la seva memòria | AjSJV
Redacció
18 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:02h
L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Sant Joan de Vilatorrada -activa al municipi com a associació des del 2009- ha fet entrega a l'Ajuntament de la memòria d'actuacions dutes a terme pel cos l'any 2016. L'acte de presentació es va dur a terme el passat dimecres 15 de febrer al consistori i va comptar amb la presència de l'alcalde, Gil Ariso; el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Jordi Gesé; la coordinadora d'emergències; i representants de l'AVPC. 

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, en xifres

Al llarg de l'any 2016, l'AVPC va realitzar a Sant Joan de Vilatorrada un total de 31 actuacions. Entre el serveis prestats destaquen la seva intervenció en activitats nadalenques com el Pessebre Vivent, la Cavalcada de Reis i el Mercat de Nadal; i actuacions en esdeveniments esportius com la Nocturna Clàssic Ral·li, la IV Cursa barcelonista, la 22a Caminada de Primavera, la Marxa del Terme BTT, la Triatló del Cardener, el Cros Escolar del Bages, la Cursa dels Arcs i el cicle de passejades "A cent cap als cent". 

L'associació també va garantir la seguretat en importants actes festius locals com la Rua de Carnestoltes i dels Tres Tombs, la Festa Major, la Marxa de Torxes, la Fira DISCAT o la Fira Embarrats; així com en diversos simulacres d'emergències als centres educatius santjoanencs. En total, per garantir la seguretat en tots aquests actes, els voluntaris de l'AVPC van prestar una dedicació de més de 800 hores. 

Jordi Gesé, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, assegura que "estem molt satisfets amb el rol que els voluntaris de Protecció Civil desenvolupen al nostre poble. És un cos plenament integrat en el dia a dia del municipi i que col·labora estretament amb la Policia Local i amb el consistori duent a terme una tasca de seguretat que és absolutament vital i necessària. Des de l'Ajuntament volem posem en valor la importància del treball continuat que ha fet l'associació a Sant Joan de Vilatorrada des dels seus inicis".