La Llum viurà dilluns la segona edició de la Marxa de les Cinc Mil Canes

Es fa al llarg d'un trajecte de 7 quilòmetres des de l'última resclosa de la Sèquia i l'església del Carme

Imatge d'arxiu de la primera Marxa e les Cinc Mil Canes
Imatge d'arxiu de la primera Marxa e les Cinc Mil Canes | Àlex Gómez Ribera
Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 0:35h
Per segon any consecutiu, tindrà lloc el proper dilluns, 20 de febrer la Marxa de les Cinc Mil Canes que transcorre des de l'última resclosa de la Sèquia (just al costat de El Berenador del Parc de l'Agulla) fins a l'església del Carme. Són aproximadament 7 kilòmetres –o el que és el mateix que caminar 5 mil canes, una mesura catalana de l'Edat mitjana equivalent a 8 pams.

La Marxa de les Cinc Mil Canes, és una caminada organitzada pel Parc de la Sèquia i el Club Tennis Manresa, pensada més des d'un punt de vista lúdic i de lleure amb família en la què paral·lelament s'organitzen escenificacions en els espais històrics per on transcorre l'arribada de l'aigua a Manresa. També com l'any passat, la caminada amb tots els seus participants, acompanyaran als representants del Club Atlètic Manresa, l'entitat que com sempre fa la recollida simbòlica de l'aigua de la Llum i exerceix de portador fins arribar a l'Esglesia del Carme. 

Aquesta caminada també vol esdevenir una escenificació en sí mateixa i de promoció de la ciutat en els seus espais més emblemàtics, gràcies al recorregut per on transcorre, i en bona part en la portada de torxes per part de tots els participants. Enguany el recorregut final també té novetats ja que passa pel Pont Vell i el Parc de la Seu, per així aconseguir aquest efecte de marxa perfomance artística.

El recorregut de principi a fi serà des del: Centre de visitants del Parc de la Sèquia, Camí de les Aigües, Can Font, Ctra de Santpedor, Museu de la Tècnica(encesa de torxes), Passeig Pere III, Plaça Sant Domènec, Carrer del Born, La Plana de l'Om, C. Alfons XII, Pont de la reforma, Pont Vell, Sant Marc, Camí dels Corrals, Parc de la Seu, Baixada de la Seu, Baixada del Pòpul, Plaça Major, c. Cap de Rec, fins a la Plaça del Carme.

La marxa comença a les 4 de la tarda al costat del Centre de Visitants del Parc de l'Agulla amb inflables per als més joves, i recollida de les torxes i d'un record de la Marxa. El programa és:

- 16.45h Acte simbòlic de recollida de l'aigua per part del Club Atlètic Manresa a la última resclosa de La Sèquia (al costat de El Berenador)
- 17.00h Inici de la caminada animada amb una batukada des del Parc de l'Agulla
- 17.45h Escenificació històrica a Can Font
- 18:30h Encesa de les torxes al Museu de la Tècnica
- 20:00h Arribada a la plaça del Carme amb avituallament.

Inscripció anticipada 4 euros per persona al web de la Marxa. Preu inscripció el mateix dia al Parc de l'Agulla: 5 euros per persona. El preu inclou la torxa, avituallament i un fulard commemoratiu de la Marxa.