La PAHC demana més temps per buscar-li un pis a un desnonat que acaba l'estança a l'alberg

L'Ajuntament ha tancat les portes i ha fet entrar els ciutadans un a un davant l'amenaça d'una nova ocupació per part de la plataforma

Roda de premsa de la PAHC davant l'Ajuntament tancat i amb Policia Local
Roda de premsa de la PAHC davant l'Ajuntament tancat i amb Policia Local | Pere Fontanals
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 22:34h
Les portes de l'Ajuntament de Manresa tancades i els ciutadans que havien d'entrar-hi a fer gestions fent cua i passant un a un davant l'atenta mirada d'un agent de la Policia Local. Aquesta era la imatge a la plaça Major aquest dijous a les 11 del matí com a resposta al comunicat de la PAHC en que anunciava una nova ocupació de l'edifici consistorial per reclamar solucions a la falta d'habitatge d'en Zadik, un home desnonat que havia estat reallotjat temporalment a l'alberg després d'una acció similar de la plataforma ara fa un mes.

La falta de solucions per a la Fàtima i en Zadik havien provocat fa just un mes l'ocupació dels baixos de l'Ajuntament per part de membres de la PAHC, que reclamaven el seu reallotjament a l'alberg de Manresa mentre no es trobessin pisos on poguessin viure definitivament. Després d'un estira i arronsa en que inicialment el govern havia ofert albergs d'altres ciutats, se'ls van reallotjar al de Manresa per a un termini d'un mes. Durant aquest temps, la PAHC ha pogut fer espai en els seus habitatges ocupats, els anomenats de l'Obra Social, per a la Fàtima i els seus fills, però no així per al Zadik.

"Veient que ha passat un mes i l'Ajuntament no ha donat solucions per al Zadik, ni sembla que en pugui donar a curt termini, demanem que el deixin estar més temps a l'alberg de Manresa fins que la PAHC li trobi un habitatge digne", han reclamat els membres de la plataforma en roda de premsa al centre de la Plaça Major. "Una solució que passarà segurament, per una nova ocupació", han continuat amb veu més baixa.

La PAHC ha anunciat també que aquest dijous a la tarda, a partir de 2/4 de 7 (el ple comença a les 7), es concentraran a la plaça Major amb tendes de campanya i que s'hi estaran fins que no hi hagi una solució, fent-hi nit si cal. Per això han demanat a la ciutadania si poden donar-hi suport portant roba d'abric i menjar.

El govern municipal demana diàleg i la PAHC diu que "ja n'hi ha"

Poc abans de l'hora anunciada per a una nova ocupació dels baixos de l'Ajuntament, i quan l'edifici consistorial ja es trobava tancat per evitar-la, el govern municipal ha fet públic un comunicat en que reclamava a la PAHC més diàleg per trobar solucions globals al problema de l'habitatge. En el comunicat, l'Ajuntament afegia que no entraria a debatre casos particulars a que tenen el "deure de mantenir el secret professional" sobre les persones ateses.

En el mateix comunicat, es recorda que els serveis socials són d'àmbit municipal, "tot i atendre i gestionar situacions d’emergència d'altres persones que, circumstancialment i de manera discontinua, poden trobar-se a la nostra ciutat". Aquesta última afirmació ha indignat els membres de la PAHC ja que han entès que "el govern insinua que en Zadik no és manresà". "En Zadik fa vuit anys que viu a Manresa i fa tres mesos que hi està empadronat, perquè va estar treballant en una feina temporal a Lleida".

Sobre el fet de la demanda de diàleg del govern, la PAHC ha volgut recordar que durant aquest mes ha participat en dues intermediacions pel cas del Zadik i que assisteixen a totes les reunions a que són convocats. "De diàleg, ja n'hi ha".

"Tenim un Ajuntament que prioritza el turisme de Manresa 2022 i que dona visibilitat a la publicitat que fan els mateixos bancs que mantenen pisos desocupats a la ciutat", han conclòs davant de la gran pancarta del BBVA que penja d'un edifici consistorial amb motiu de la Festa de la Llum.
 

Cua de ciutadans fent cua a l'Ajuntament mentre entraven un a un per evitar l'ocupació de la PAHC Foto: Pere Fontanals