L'home que va arrencar el rètol de Sallent es trobava en tercer grau i reingressa a presó

La Policia Local de Sallent ha portat als jutjats les diligències d'identificació de l'individu per un presumpte delicte contra el patrimoni amb l'agreujant d'odi

Imatge del vídeo que ha estat retirat de la xarxa
Imatge del vídeo que ha estat retirat de la xarxa | Xxss
Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:19h
La Policia Local de Sallent va denunciar dimecres als jutjats de Manresa el protagonista del vídeo [retirat de la xarxa] que va publicar NacióManresa en que se'l veia arrencant amb violència un senyal d'entrada al poble amb el rètol "Municipi per la independència" per un presumpte delicte contra el patrimoni amb l'agreujant de sentiment d'odi.

Malgrat que, inicialment, hagués pogut semblar òbvia l'autoria dels fets, la Policia ha explicat que sempre ha actuat en l'exercici de la protecció de drets i llibertats i amb "prudència, rigor, objectivitat, imparcialitat i neutralitat" segons els termes legalment previstos. La policia ha confirmat al diari que la publicació del vídeo va generar una allau de trucades i denuncies anònimes, de manera que, el passat dia 12 de febrer de 2017, quan es va tenir coneixement oficial dels fets, el Cap de la Policia Local va ordenar l'obertura de diligències.

Realitzades totes les gestions policials corresponents per a la comprovació dels fets i la seva autoria, s'haurien conclòs les diligències amb la identificació d'una persona, que gaudia d'un tercer grau penitenciari i que respondria al nom de Raul M.P. veí de Manresa, tot i que havia viscut a Balsareny, com a presumpte autor del delicte contra el patrimoni amb l'agreujant d'odi, atesa la seva vinculació amb altres actes de suport a la unitat d'Espanya. La policia de Sallent, per mitjà del seu cap Jaume Salinas, ha volgut agrair en un comunicat la col·laboració ciutadana l'interès i col·laboració mostrada.

L'autor dels fets reingressa a presó

Arran d'aquest i altres fets, segons ha pogut saber NacióManresa de fonts oficials, el jutjat va decidir suspendre dimecres el tercer grau penitenciari de què gaudia Raul M.P. i el mateix dimecres al vespre reingressava a presó, al Centre Penitenciari Lledoners, per acabar de complir una condemna anterior.

Raul M.P. va ser condemnat a 10 anys de presó per robatoris i delictes contra la salut pública -drogues- i feia poc més de 2 anys que gaudia del tercer grau d'una pena que vencia el 2021. Com a conseqüència d'altres investigacions i d'aquesta amb el rètol de Sallent, el jutjat va decidir suspendre-li el tercer grau i ha tornat a presó.