Les intenses pluges al Moianès desborden la Platja de Navarcles

L'observatori de Moià ha registrat més de 52mm de precipitació en dues hores durant la matinada

La presa de la Platja de Navarcles sobrepassada aquest dimarts al matí
La presa de la Platja de Navarcles sobrepassada aquest dimarts al matí | Elisa Gil
Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:21h
Les intenses pluges que s'han viscut aquest dimarts de matinada a la Catalunya Central, però que s'han concentrat amb enorme intensitat al Moianès, han fet desbordar ja de matí el riu Calders. Aquest fet s'ha vist especialment a la Platja de Navarcles, que al matí veia com l'aigua sobrepassava la presa i arrossegava brossa, terra i vegetació riu avall direcció al Llobregat, inundant, també, el camí del Galobart a banda i banda.

Unes hores abans, el Moianès havia registrat precipitacions de més de 50mm en molt poca estona, i això es va deixar notar. L'observatori de Moià l'AEMET marcava entre les franges horàries de les 3 i les 5 de la matinada, 52,4 litres per metre quadrat, que serien 56,6 si es comptava també la franja horària anterior, de 2 a 3 de la matinada.

Al Bages, malgrat la intensitat de la pluja que va caure en pocs minuts, es van registrar valors mes discrets. Així, Manresa va registrar precipitacions de 10mm en menys d'una hora, sobre les 2 de la matinada, mentre que Cardona va recollir la dada més significativa del Meteocat, amb 14,1mm en tota la nit.
Arxivat a