Els Premis Iniciatives de Desenvolupament Empresarial, per a Core Bicycle i Fent País

Core Bicycle és un buscador online de serveis i productes per a ciclistes i apassionats de la bicicleta, i Fent País, una cooperativa encarregada de fer capses-regal per gaudir arreu del país

Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:24h
La sala d'actes del CTM es va omplir dilluns al vespre en el lliurament dels primers Premis Iniciatives de Desenvolupament Empresarial, organitzats pel col·lectiu d'empresaris sèniors Gest!, l'Ajuntament de Manresa i Caixabank. En aquesta primera edició van ser guardonades les empreses Core Bicycle i Fent País. El premi és una remuneració a compartir de 4.500 euros i una línia de finançament avantatjosa de fins al 70% de les necessitats de la proposta com a mínim.

L'acte va comptar amb la presència de l'Alcalde, Valentí Junyent; la tinent d'alcalde delegada de Dinamització Econòmica i Participació, Mireia Estefanell; el director de la territorial de CaixaBank, Jaume Masana, i el president de Gest!, Josep Sinca. També hi eren membres dels equips de Fent País, Nil Camprubí, i de Core Bicycle, Laura Celdran.

En total, s'havien presentat 14 projectes. A més dels dos guanyadors, els altres finalistes van ser Cloud Active Reception, un sistema cloud de recepció amb tauleta, multi-marca i multi idioma compatible amb els diversos DMS del mercat, i L'Hotelet, un projecte que pretén reconvertir la casa Padró de Manresa en un petit hotel de set habitacions.

Core Bycicle, un buscador online de serveis i productes per a ciclistes i bicicletes ubicat a Manresa, enguany celebra els seus dos anys d'existència. L'any passat ja va facturar al voltant d'un milió d'euros, fet que li permet projectar plans de creixement cap Europa.

D'altra banda, l'altre guanyador, la cooperativa Fent País, ha venut més de 25.000 capses des que va començar a operar l'any 2011. Actualment es poden trobar les seves capses a més de 300 punts de venda del país.

En el seu parlament, l'alcalde de Manresa va remarcar la potència del talent i la iniciativa empresarial al territori i va assegurar que "el camí de la recuperació econòmica requereix esforços a diversos nivells. La suma, les complicitats entre empreses o emprenedors, el sector financer, l'administració i en aquest cas també una entitat sense ànim de lucre com Gest, és una de les claus de l'èxit".