Sant Vicenç recull un 15% més de roba usada que l'any passat

Durant el 2016 el municipi n'ha col·lectat un total de 18 tones

Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:54h
Sant Vicenç de Castellet ha recollit 18.521 quilos de tèxtil usat durant l'any 2016. Aquesta xifra representa un augment del 15,19 % respecte a l'any anterior (16.078 quilos). La recollida d'aquest tèxtil usat es realitza mitjançant sis contenidors de roba ubicats a la via pública, de la fundació Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper.

Els ciutadans hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se'ls hi pot donar una segona vida, representant alhora un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans, i evitant la seva disposició com a rebuig a l'abocador.

A Sant Joan i Santpedor també s'incrementa la recollida

Tal com ja va informar NacióManresa, Sant Vicenç no és l'únic municipi que ha vist com incrementava la recollida de roba usada. Sant Joan de Vilatorrada, durant el 2016, va col·lectar un total de 20.757 quilos de tèxtil usat, una xifra que representa un increment del 26% respecte l'any anterior. Santpedor és un altre dels pobles bagencs que ha augmentat la recollida de roba, dipositant-ne, als contenidors d'Humana, un total de 44.405 quilos, un 12,8% més del que es va recollir el 2015.