Aprovada per unanimitat la sol·licitud de revisió cadastral a Sallent

La revisió cadastral permetrà ajustar el valor cadastral de les finques de Sallent als valors del preu de mercat actuals
La revisió cadastral permetrà ajustar el valor cadastral de les finques de Sallent als valors del preu de mercat actuals | AjS
Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:54h
El ple municipal de Sallent va aprovat per unanimitat sol·licitar a Cadastre la revisió de la ponència de valors cadastrals del municipi. Aquesta revisió permetrà ajustar el valor cadastral de les finques del municipi als valors del preu de mercat actual, ja que la ponència vigent era de l'any 2004, moment d'inflació immobiliària.

Amb aquesta revalorització del conjunt del municipi, tot apunta que hi ha d'haver una disminució dels valors cadastrals que actualment estan sobrevalorats a causa dels preus elevats que va causar la bombolla immobiliària, però no significa que aquesta disminució sigui generalitzada i igual per totes les finques del municipi.

L'Ajuntament de Sallent ja havia fet diverses peticions al Cadastre perquè efectués aquesta revisió, i enguany la Gerència del Cadastre a Catalunya sembla que atendrà la petició. Cal dir que els darrers dos anys (2016 i 2017) s'han actualitzat els valors a la baixa aplicant un coeficient reductor, prèvia sol·licitud de l'ajuntament.

Si, tal com es preveu, tot tira endavant, aquesta adequació del valor cadastral s'iniciarà de cara a finals d'any o principis del 2018 i la nova ponència de valors entrarà en vigor el 2019. Per tant, l'efecte de la revisió dels valors cadastrals en el rebut de l'Impost de Béns Immobles no s'aplicaria fins al gener del 2019.