El Rugby Manresa continua amb la ratxa de victòries i s'imposa als Senglars (18-12)

L'equip femení, curt d'efectius, perd contra el Sabadell/Santa Coloma (20-41)

Redacció
13 de febrer del 2017
Actualitzat el 14 de febrer a les 9:48h
El primer equip masculí del Rugby Manresa continua amb la seva ratxa després de guanyar dissabte a casa als Senglars de Torroella de Montgrí. L'encontre començava amb uns manresans molt dominants fent-se amos del camp contrari. Això va provocat que, en pocs minuts, encetessin el marcador amb un assaig quan l'ala del conjunt del Bages aconseguia escapar-se pel tancat després d'unes bones transmissions de pilota i una bona fixació de la defensa.

Aquesta no era tota la feina a fer pels manresans, que després de la marca no transformada, es relaxaven i permetien als Senglars jugar molt a prop de la seva línia de marca. En veure el perill del joc, el Manresa es reprenia i tornava a igualar el joc, però els de Torroella mostraven molta continuïtat amb un joc a la mà molt curt. L'espectacle es convertia en un cúmul de xuts amunt i avall d'ambdós equips. Després d'un joc molt igualat per les dues bandes, els del Baix Empordà s'apropaven a marca sense èxit. Els minuts abans de la mitja part es tornaven un pèl caòtics, amb un joc molt barrejat i una molt dura neteja de rucks per part dels manresans. Just abans del xiulet de final del primer temps, els locals aprofitaven un cop de càstig per xutar a pals sense aconseguir anotar, així doncs, s'arribava a la meitat del partit amb un 5 a 0 al marcador.

A la segona part, els de Torroella no es donaven per vençuts, i després d'una meleé molt a prop de la línia de marca local, aconseguien plantar l'oval rere pals sumant així els seus primers punts que posaven el marcador en empat. (5-5). En vista de la igualtat que se'ls plantava davant, els del Manresa RC aprofitaven dos cops de càstig per avançar-se en el marcador, posant-lo 11-5. Els visitants també ho intentaven en una ocasió però l'ovalada no aconseguia travessar entre pals.

La lluita donava els seus fruits, i el Manresa arribava novament a zona de marca però la defensa dels Senglars era efectiva i s'imposaven per sota la pilota per no permetre als del Bages plantar-la. Després d'un altre intent fallit a pals del Manresa en un cop de càstig a favor, el 15 s'escapava per la banda per assajar de nou i ampliar l'avantatge al marcador. (18 – 5)

Els empordanesos no havien fet el viatge en và, així que no treien el peu de l'accelerador i abans del xiulet final, jugaven amb la davantera i després de tres fases aconseguien un assaig amb transformació que, tot i la derrota, els donava el bonus defensiu. El matx acabava amb un 18-12 que donava una altra victòria consecutiva als manresans.

L'equip femení, curt d'efectius, perd contra el Sabadell/Santa Coloma (20-41)

Diumenge al migdia era el torn del sènior femení del Rugby Manresa, que es plantava al Congost amb 15 jugadores justes per enfrontar-se al Sabadell/Santa Coloma. El partit començava molt igualat, i era el Manresa el primer en sumar punts, quan aprofitant un cop de càstig xutava a pals i posava el 3-0 al marcador.

Les de l'equip combinat entre Sabadell i Santa Coloma, però, no trigaven a dir la seva i aprofitaven errors en la defensa i organització manresana per escapar-se per les bandes i assajar diverses vegades. Tot i anar per darrere al marcador, les del Bages feien bones jugades en atac amb bons recolzaments i continuïtat, però les errades valen molt cares, i l'equip visitant sabia aprofitar-se'n. La primera marca de les locals arribava a través d'un maul, però no era tan fàcil. Una lesió deixava fora del camp al 15 manresà i se sumava a la lesió d'una tercera línia i l'expulsió amb groga de la capitana a causa d'un placatge alt. Això deixava les manresanes amb 12 jugadores damunt del terreny de joc durant almenys 10 minuts.

L'equip visitant aprofitava la situació i aconseguia encara assajar una altra vegada, però les manresanes ni abaixaven el cap ni afluixaven, i jugaven a prop de marca en alguna ocasió aconseguint dos assaigs més.

El partit acabava amb un 20-41 al marcador, amb un gust agre-dolç per a les manresanes, que continuen treballant per aconseguir tan desitjada millora en el seu joc com poder augmentar el nombre de jugadores.