Cs demanarà a l'ajuntament de Manresa que deixi l'AMI arran de la sentència judicial contra Reus

Andrés Rojo ha explicat que destinar "els diners de tots per a un ús partidista no només és un error sinó que, com ha demostrat la sentència del jutjat de Tarragona, és il·legal"

Andrés Rojo i Miguel Cerezo demanaran a l'Ajuntament de Manresa que abandoni la seva adhesió a l'AMI
Andrés Rojo i Miguel Cerezo demanaran a l'Ajuntament de Manresa que abandoni la seva adhesió a l'AMI | Pere Fontanals
Redacció
13 de febrer del 2017
Actualitzat el 15 de febrer a les 9:24h
El grup municipal de Ciutadans a Manresa presentarà, en el proper ple, una moció a l'ajuntament en la qual se l'instarà que abandoni la seva adhesió a l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI). Aquesta decisió, tal com expliquen els regidors del partit a la capital del Bages -Andrés Rojo i Miguel Cerezo- s'ha produït després que el passat 10 de febrer el magistrat del jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona estimés el recurs que van presentar els quatre regidors de l'Ajuntament de Reus -el setembre del 2015- en relació a l'adhesió a l'AMI.

En la sentència el jutge va anul·lar i va declarar no conforme a dret tant aquest acord del Ple com el Decret d'Alcaldia que aprovaven l'adhesió de Reus a l'AMI, així com també el pagament de la quota a aquesta entitat. La sentència va condemnar a l'ajuntament reusenc a assumir les costes judicials, que van pujar als 300 euros.

"Des de la formació hem denunciat en el nostre ajuntament, en diverses ocasions, que els diners de tots per a un ús partidista no només és un error sinó que, com ha demostrat la sentència del jutjat de Tarragona, és il·legal", ha manifestat Rojo, que ha afegit que "els diners que es gasten per a una associació privada dirigida a uns pocs amb els diners de tots hauria de fer-se servir per a assumptes socials, que sí que és un interès de tots i per a tots". 

Cal recordar que tant l'AMI com l'Ajuntament de Reus han anunciat que recorreran la sentència.