Molt esforç i poc botí per al Cd'E Manresa contra el Sant Cugat (2-2)

Al Cd'E Manresa no l'ha acompanyat la sort contra el Sant Cugat
Al Cd'E Manresa no l'ha acompanyat la sort contra el Sant Cugat | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
12 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:31h
Queda palès, desprès del Manresa-Sant Cugat, que és veritat allò que quan ets a baix tot et surt del revés. Una carambola als 5 minuts de joc feia que el Sant Cugat s'avancés al marcador, però després dels millors minuts dels blanc-i-vermell, que aconseguien donar-li la volta al marcador, arribava una jugada desafortunada de Moha, que cometia penal i era expulsat als 37'. La resta de la primera part i tota la represa el Manresa la va afrontar amb un jugador menys, però això no va ser obstacle per que els deixebles d'Albert García busquessin el gol de la victòria davant un rival que només va crear situacions de perill a pilota parada. El gran esforç dels jugadors manresans no es va veure recompensat amb una victòria que hagués sigut d'or i que hauria permès el Manresa de superar un rival directe, però després dels resultats que s'han donat en alguns dels partits de la jornada, la permanència és una mica més a prop, malgrat tot.

Quan s'havien disputat poc menys de cinc minuts de joc, l'àrbitre Barón Ajenjo va assenyalar una falta al balcó de l'àrea. Didi, amb la cama esquerra, va executar un llançament que anava clarament a la zona de seguretat que custodiava el porter Roman, però la pilota es va estavellar a la tanca defensiva, es va enverinar i es va allotjar al fons de la xarxa. Ja hi som! (va pensar més d'un). No obstant el gol, el Manresa es va anar fent amb la possessió de la pilota i va començar a generar arribades pels voltants de la porteria rival. Bernat (8') va provar fortuna amb un llançament des de fora de l'àrea que a punt va estar de sorprendre Juanmi, però aquest va poder enviar a corner en dos temps.

A mida que anaven passant els minuts el domini manresà va anar creixent. S'intuïa que l'empat era qüestió de constància. Als 21' una jugada personal de Samy va provocar una situació molt clara de gol que ni Clop, primer, ni Leandro, després, van saber transformar en el gol de l'empat. No obstant, l'1 a 1 estava al caure. Una falta des de fora de l'àrea, a la banda dreta de l'atac manresà, va ser el punt de partida de la remuntada. Lucho va llançar un tret que es va colar molt ajustat al pal, fent impossible l'estirada de Juanmi (26'). La justícia tornava al marcador. Però el Manresa no tenia aturador i només tres minuts més tard arribava la remuntada. Una passada en profunditat de Bernat va permetre el francès Samy presentar-se tot sol davant Juanmi; després d'un parell de maniobres del davanter davant el porter i la defensa visitant, el 2 a 1 es va fer realitat.

Però després d'uns minuts en que el Manresa va tenir totalment controlada la situació davant un rival que anava perseguint ombres, una errada en defensa de Moha ho va canviar tot. Corria el minut 37 quan el defensa manresà va tenir un excés de confiança davant Aaron i aquest el va pispar la pilota. El davanter vallesà va encarar la porteria de Roman amb l'ombra de Moha al darrere, fins que quan es va endinsar dins l'àrea va el va fer caure. Penal i expulsió. Didi establia de nou les taules a l'electrònic enganyant per complert Roman (39'). S'obria un nou partit de deu contra onze. Fins al descans, pacte de no agressió per part d'ambdós equips, va semblar.

A la represa es va viure un partit d'allò més emocionant. Amunt i avall era la tònica entre dos equips que van buscar trencar un empat al marcador que no li servia de gaire ni a un ni a altre, encara que beneficiava més a un Sant Cugat que era tres punts per sobre dels manresans. Cal dir que el Manresa va tenir que fer un esforç extra amb un jugador menys, tota la segona part, però va donar la sensació de estar més sencer que el seu rival. 

El Sant Cugat, però, va donar el primer avís a la segona part, quan un llançament de cantonada de Didi a punt va estar de convertir-se en gol olímpic, però la mà de Roman ho va impedir (47'). El partit avançava amb la iniciativa manresana davant un rival que aprofitava llançament llargs a l'esquena de la defensa local per acostar-se pels dominis de Roman. No obstant, tan sols a pilota parada la porteria local va viure algun ensurt. 

La següent ocasió per trencar l'empat la va tenir el Manresa, als 66 minuts. I va ser una bala de canó. Sergi Soler, amb una pilota penjada a l'olla amb molt de criteri, va posar l'esfèric a peus de Bernat; la rematada d'aquest es va estavellar al pal, es va passejar per la línia de gol i va acabar en mans de Juanmi, que era estirat a terra. Al porter vallesà només li va faltar fer-li petons a una pilota que no va voler entrar a la seva porteria. Minuts després era Roman qui es lluïa després d'un llançament de falta de Fernando. La volada de Roman va aixecar els aplaudiments del públic (78'). El Manresa va seguir buscant el gol de la victòria fins el final, en un període en que el partit es va convertir en una ruleta russa. I quan el Manresa, en temps afegit, va prémer el gatell de la pistola, per sort no hi havia bala a la recambra i va seguir amb vida. Traduït: Després d'un atac manresà el Sant Cugat va recuperar una pilota, Rubén es va enfilar pràcticament fins a la línia de fons i va servir en safata de plata una pilota que (amb Roman ja batut) Ramon, tot sol dins l'àrea petita, enviava a l'estratosfera. Hores d'ara la pilota encara és a l'espai. La sort que li va girar l'esquena al Manresa en algunes fases del partit, en aquesta ocasió li somreia. 

Sense cap mena de passió es podria dir que el Manresa, tan a la primera volta, al municipal Jaume Tubau, com a la segona, al Congost, ha sigut millor, en línies generals, que el seu rival, però deu minuts d'inspiració del Sant Cugat al seu camp (afegit a la dissort d'un llançament de falta de Sergi Soler al pal), barrejats amb un afortunat llançament de falta en aquesta ocasió, un penal totalment evitable i un altre xut al pal (de Bernat) fan que el Manresa hagi perdut l'average després d'un partit de molt esforç i poc botí. Però aquest és el camí. La sort algun dia canviarà. I riurem tots.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Roman
Agus
Solernou
Clop
(Joshua, 63')
Ricky
Bernat
Samy
(Sam Margetts, 75')
Alejandro
Leandro
(Enric Soriano, 45')
Sergi Soler
(Roger Herms, 87')
Moha

Futbol Club Sant Cugat Esport

Juanmi
Chechu
Palma
Lluis
Josevi
Fernando
Victor Castro
(Rubén, 45')
Patrick
(Cane, 63')
Aaron
(Ramon, 81')
Caste
(Pepe, 70')
Didi
(Uri Peix, 70')

Gols

0-1 (5'), Didi
1-1 (26'), Lucho
2-1 (29'), Samy
2-2 (39'), Didi, de penalti

Àrbitre

Sr. David Barón Ajenjo, de la delegació de Barcelona. Va estar auxiliat per Anael Ruiz Díaz i Héctor Gómez Meneses.

Targetes

Agus
Samy
Moha (vermella directa, minut 37)
//
Chechu
Aaron
Pepe

Camp

Estadi del Congost, 150 espectadors.