L'ICL Manresa no pot aprofitar els nervis del Barça Lassa (92-72)

Els jugadors manresans planten cara molts minuts i encaixen una derrota excessiva

Tot i el marcador, l'ICL Manresa li ha posat les coses difícils al Barça
Tot i el marcador, l'ICL Manresa li ha posat les coses difícils al Barça | V. Salgado
12 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:44h
L'ICL Manresa no ha pogut pescar al Palau Blaugrana malgrat que durant molts minuts ha ofert una bona rèplica al Barça Lassa. Ni el 6-0 de sortida ni els deu punts de diferència al final del primer quart han descentrat uns jugadors bagencs que han intentat posar nerviós el seu rival. Davant una afició desplaçada a Barcelona i que s'ha fet sentir, l'equip manresà ha tingut bons moments. Però la qualitat individual dels jugadors de Georgios Bartzokas ha decantat la balança amb una diferència que pot semblar excessiva. Novament, Pere Tomàs i Patrik Auda han estat els jugadors més destacats.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Joe Trapani i Xavi Rey han format el quintet inicial de l'ICL Manresa. Al cantó del Barça Lassa han començat Tyrece Rice, Peteri Koponen, Stratos Perperoglou, Aleksander Vezenkov i Ante Tomic. L'equip de Georgios Bartzokas ha començat més endollat i ha marcat les primeres distàncies amb un 6-0. L'ICL Manresa no s'ha desconnectat. Els triples de Suggs i Tomàs igualaven. La defensa manresana era fluixa. Els jugadors locals anotaven amb facilitat i, a més, treien llançaments addicionals. La lucidesa en el llançament exterior permetia l'ICL Manresa ser a prop del seu rival. Tomàs anotava el primer llançament de dos punts després de quatre triples per avançar els bagencs (14-15, minut 6). El Barça Lassa ha aconseguit un parcial de 7-0, amb un afortunat triple de Tomic inclòs. Suggs i Rey ajustaven la situació. Però novament els blaugrana feien un cop de gas, com cada cop que l'ICL Manresa s'acostava. Marcus Eriksson treia la seva qualitat d'anotador per posar el Barça Lassa deu punts per sobre. Petar Aranitovic cometia una falta en atac que ha acabat amb una tècnica a Ibon Navarro. Joan Carles Navarro ha anotat els dos tirs lliures. Traient de banda, Rice ha xafat línia i l'ICL Manresa ha tingut encara temps de sumar dos punts més (33-23, minut 10). La dinàmica ha canviat als compassos inicials del segon quart. Eriksson seguia anotant i la sensació era que el partit podia escapar-se per la via ràpida. Aranitovic no ho volia permetre. El serbi ha sumat deu punts gairebé seguits per aconseguir un parcial favorable en aquells instants (43-35, minut 14). Igual que a la primera part, el Barça Lassa feia un cop de timó cada cop que els d'Ibon Navarro sumaven tres o quatre accions positives. A mitja part, l'ICL Manresa perdia 55-41.

La tornada dels vestidors ha estat millor pel cantó manresà. Un parcial de 2-7 situava l'ICL Manresa per sota els deu punts. Vezenkov trencava la zona ordenada per Ibon Navarro amb un llançament triple. I una contra culminada per Tomic tornava a disparar el Barça Lassa. La història es repetia altra vegada. Els de Bartzokas aconseguien una màxima renda al seu favor (69-52, minut 26). Trapani ha liderat l'enèsim intent de reacció de l'ICL Manresa. Un parcial de 0-9 feia arribar el nerviosisme al Palau Blaugrana. El brasiler Vitor Faverani donava aire al Barça Lassa amb quatre punts seguits (73-61, minut 30). Ja al darrer quart, els manresans no han pogut plantar cara com en els tres quarts anteriors. Els atacs de l'ICL Manresa no eren tan trenats i sumar era molt complicat. Sense fer massa, el Barça Lassa ampliava el seu avantatge gràcies als jugadors exteriors. Trapani i Auda feien renéixer unes poques esperances (80-68, minut 36). El miracle no ha arribat. Als darrers minuts, els bagencs no han sabut jugar-los i el partit ha acabat amb un màxim desavantatge (92-72).

La derrota manté l'ICL Manresa a la darrera posició amb només tres victòries. La permanència és cada cop més complicada després de la victòria in extremis del Divina Joventut. La propera setmana la lliga Endesa s'atura per deixar pas a la copa del rei. A nivell sènior no hi serà l'ICL Manresa però sí que hi haurà representació bagenca. Rafa Martínez apart que jugarà la competició amb el València Bàsquet, l'equip infantil del Catalana Occident jugarà la Minicopa a Vitòria. Els seus rivals a la fase de grups seran Barça, Baskonia i Betis.

Pel què fa a la lliga Endesa, la competició tornarà el proper 26 de febrer al Nou Congost. El rival serà el Retabet Bilbao en l'horari habitual de les set de la tarda.