El manresà Bernat Sorinas s'enfronta a quatre anys de presó per una campanya del BDS

Per un suposat intent de boicot al cantant americà d'origen jueu Matisyahu, que va patir a Benicassim el 2015

Redacció
11 de febrer del 2017
Actualitzat el 12 de febrer a les 14:37h
El jutjat d'instrucció número 19 de València ha admès a tràmit una denúncia formulada pel Comitè Legal para la Lucha contra la Discriminación contra el moviment BDS (Boicot, Desinversions i Sancions contra Israel) per un suposat intent de boicot al cantant americà d'origen jueu Matisyahu, que va patir a Benicassim el 2015, en el festival de música Rototom, segons informa La Razón. Entre els denunciats hi ha el manresà Bernat Sorinas.

La denúncia també recull que al no aconseguir que el cantant condemnés des de l'escenari l'estat d'Israel, els integrants de BDS van iniciar "una campanya de assetjament a l'artista a través de les xarxes socials". Segons indica la mateixa notícia, els denunciats s'enfronten a penes que podrien arribar als quatre anys de presó.

El BDS acusa el cantant de defensar els crims de guerra

Per la seva part, el BDS ha emès un comunicat on acusa Matisyahu de tenir un "historial de defensa de crims de guerra i de violacions greus dels Drets Humans, d'incitació a l'odi racial, de negació de l'existència del poble palestí i amb documentades connexions amb extremistes i fonamentalistes violents", en la seva defensa de la intervenció de l'exèrcit israelià a palestina. En tot cas, el moviment BDS relaciona la seva acció amb el dret d'expressió.