El projecte Vi_suals engega motors emparellant artistes i cellers de la DO Pla de Bages

Un total de quinze artistes representaran catorze cellers del territori per crear un obra que enguany tindrà el cep de vinya com eix temàtic i font d'inspiració

Redacció
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:25h
Vi_suals 2017, el projecte cultural que vincula l'art i el vi,  ja ha fet les seves primeres passes de cara a la propera edició i ho ha fet amb el sorteig que ha emparellat un total de quinze artistes amb catorze cellers -en un dels casos és un equip de dos artistes- que formen part de la DO Pla de Bages i que apadrinaran intervencions artístiques que enguany tindran el cep de vinya com a eix temàtic i font d'inspiració. 

L'edició d'aquest any tindrà lloc del 27 de maig a l'11 de juny i, com és habitual, la seva programació inclourà la mostra de vi i d'art a la Plaça sant Domènec, l'exposició de Foto Art Manresa, la projecció de curtmetratges, les jornades de portes obertes als cellers, el tast de picapolls al Parc de la Seu així com diversos actes i activitats adreçats a projectar la cultura, el vi i la seva estreta vinculació amb Manresa i el Bages.


Llistat d'artistes seleccionats i cellers emparellats 

Vins Grau - Aldo Urbano
Celler Fargas Fargas - Alèxia Lleonart i Xavier Moreno
Celler Sanmartí - David Villareal
Caves Gibert - Aina Sallés
Vins Colltor - Juan Felipe Mejía
Mas de Sant Iscle - Maria Ossandon
Artium. Celler Cooperatiu d'Artés - Sílvia Cano
Bodega Abadal - Martí Núñez
Heretat Oller del Mas - Ramon Maria Jounou
Celler Cooperatiu de Salelles - Anabelle Michon
Les Acàcies - Joan Carrió
Collbaix. Celler el Molí - Mercè de Subirà
Celler Solergibert - Montse Bugatell
Can Serra dels Exibis - Quim Camins

Un programa que dóna continuïtat a la promoció de l'art i el vi 

Vi_suals és un projecte impulsat conjuntament per la DO Pla de Bages i l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat i la comarca, com la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya central, el Cercle Artístic de Manresa, Foto Art Manresa i Cine Club Manresa. Es va organitzar per primer cop l'any 2012. 

Coordinat per l'Ajuntament de Manresa, el Vi_suals vol apropar el món artístic a la ciutadania i donar suport a les iniciatives dels creadors, tant en l'àmbit de la difusió com el de la producció. En l'edició d'aquest any es torna a donar continuïtat al protagonisme al sector vinícola, que és un dels de més tradició de la comarca i, alhora, amb més progressió estratègica. 

El vi no només representa un element gastronòmic i econòmic sinó que és sinònim d'una cultura, d'una identitat i d'un paisatge. Per aquest motiu els promotors d'aquesta edició tornaran a sumar esforços per fomentar els vins del Bages i la seva associació amb la creativitat i la cultura artística dels creadors locals.