La CUP i Comunistes porten Núria Lozano per parlar de feminisme i lluita de classes

La segona sessió del cicle tindrà lloc divendres a es 7 de la tarda a l'Espai Roig de Manresa

Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:38h
La CUP i Comunistes de Catalunya, des de les seves agrupacions a les comarques centrals, han organitzat un cicle de xerrades sobre gènere i patriarcat sota el títol Feminisme, lluita de lluites. La segona xerrada del cicle està dedicada a debatre sobre lluita de classes i feminisme i serà aquest divendres 10 de febrer a les 19.00h a l'Espai Roig de Manresa (C/ de la Mel, 8 - 1r pis) amb la participació de Núria Lozano.

Núria Lozano és llicenciada en dret i tècnica superior en prevenció de riscos laborals, milita a EUiA des del 1998 i forma part del Consell Nacional del partit. Molt vinculada al món sindical, sobre el qual ha elaborat diversos estudis, ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a CCOO i ha participat en les xarxes europees de sindicalistes, com la xarxa del Fòrum Social Europeu o la xarxa de sindicalistes del Partit de l'Esquerra Europea, de la qual forma part del nucli coordinador. Es defineix com a "activista sindical i política per convicció" i reconeix que "sempre miro a l'esquerra". Va ser la número 2 d'ICV-EUiA en les darreres eleccions europees ocupant el número 9 de la llista estatal i formava part també de la llista de CSQP a les eleccions del 27S.

Aquesta xerrada és la segona sessió d'un seminari més ampli estructurat en cinc sessions obertes a totes les persones interessades. Cada una d'elles es centrarà en un aspecte relacionat amb la perspectiva de gènere i lluites diverses contra el patriarcat i la desigualtat. Divendres passat s'hi va parlar de feminisme i religió amb la presència de la regidora badalonina Fàtima Taleb i la sociòloga Mar Griera; les properes sessions estaran dedicades a feminisme i educació, feminisme i política i feminisme i llenguatge. Les sessions estan lligades pel fil conductor del feminisme però comptaran amb diferents ponents, fet que permet la participació a cada trobada es pugui fer per separat.