Alcaldes i regidors del Bages i el Moianès donen suport a Mas, Ortega i Rigau, en la concentració de Barcelona

La delegació de la Catalunya Central s'ha afegit als centenars de càrrecs electes i milers de persones presents davant les portes del Tribunal

Delegació del govern de Manresa a la concentració de suport a Mas, Ortega i Rigau
Delegació del govern de Manresa a la concentració de suport a Mas, Ortega i Rigau | AjM
Redacció
06 de febrer del 2017
Actualitzat el 07 de febrer a les 10:22h
En suport als encausats pel 9-N, que aquest dilluns han respost davant del tribunal, i en defensa de la democràcia, alcaldes i regidors del Bages i el Moianès han estat presents a la concentració convocada a Barcelona per donar suport a l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, en el dia del judici per haver promogut la consulta del 9-N.

La delegació s'ha afegit a la convocatòria de l'Associació Catalana de Municipis, l'Associació de Municipis per la independència, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, que van fer una crida a la mobilització davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Del govern manresà, hi han assistit l'alcalde, Valentí Junyent, la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell, i els regidors Josep Maria Sala, Jordi Serracanta i Jaume Torras.

Poc després de les 8 del matí, tots ells han ocupat l'espai que alcaldes, alcaldesses i càrrecs electes tenien reservat al passeig de Lluís Companys, a tocar de l'Arc de Triomf, per esperar la comitiva encapçalada per Mas, Rigau, Ortega, juntament amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, els membres del Govern i representants d'institucions i entitats.

En declaracions a la premsa, l'alcalde Valentí Junyent ha manifestat que "una vegada més hem viscut una jornada històrica, hem estat al costat de la democràcia, que és on toca ser, per defensar el dret a decidir i en aquest donar suport als nostres representants polítics del 2014, que són jutjats simplement per haver consultat el poble de Catalunya".

Igualment, del Bages han sortit deu autobusos i dos més del Moianès plens de persones que volien ser presents també a l'acte de suport als encausats, que s'afegeixen a tota la gent que s'hi ha adreçat per mitjans propis.