El segon Saltaterrats portarà dissabte la poesia als patis i jardins del Centre Històric

L'itinerari poètic tindrà lloc dissabte a partir les 11 del matí a la plaça de la Reforma, a les escales d'accés a la Seu, i comptarà amb la participació dels poetes Carles Morell, Elena Sixto, Enric de Tierz i Zulima Martínez

Adam Majó, Anna Crespo i Xavier Giol durant la roda de premsa
Adam Majó, Anna Crespo i Xavier Giol durant la roda de premsa | AjM
Redacció
06 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:24h
Després de la bona acollida el setembre passat en la seva primera edició, el Saltaterrats -itinerari poètic pels terrats del Centre Històric- torna aquest dissabte, 11 de febrer, amb un nou itinerari que aquest cop acostarà les persones assistents a patis i jardins del Barri Antic. La continuació d'aquesta activitat pretén posar en valor i redescobrir espais força desconeguts o amagats d'aquesta emblemàtica zona de la ciutat i, alhora, aprofitar aquesta descoberta per a la difusió de l'obra poètica de creadors del territori.

Els detalls d'aquesta nova edició han estats presentats aquest migdia, a la plaça de Serarols, per la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; pel Comisssionat del Centre Històric, Adam Majó; i l'artista i responsable de l'activitat, Xavier Giol.

Crespo ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament de donar suport a "iniciatives culturals que posen en valor la creativitat poètica i els racons del Centre Històric i continuar una activitat com el Saltaterrats que al setembre passat va tenir un molt bon seguiment". La regidora de Cultura ha afegit que "la tardor passada vam visitar alguns terrats i ara els patis i els jardins en seran els protagonistes".

Adam Majó ha explicat que l'objectiu és tornar a donar a conèixer "espais excepcionals del Centre Històric i, alhora, acostar al públic la poesia de creadors de casa nostra". El Comissionat del Centre Històric ha afegit que durant la matinal de dissabte visitarem quatre espais desconeguts o no gaire coneguts i que mantenim en secret "per afavorir el factor sorpresa de l'activitat, però estic segur que els quatre espais seleccionats sorprendran als participants en l'activitat".

Finalment, Xavier Giol ha detallat els detalls de l'itinerari poètic que s'iniciarà a les 11 del matí a la Plaça de la Reforma, a les escales d'accés a la Basílica de la Seu, i comptarà amb la participació dels poetes Carles Morell (Artés), Elena Sixto (Manresa), Enric de Tierz (Manresa) i Zulima Martínez (Sant Vicenç de Castellet). Giol ha dit que "són quatre poetes de proximitat, seleccionats de forma paritària i de solvència contrastada. A més, són poetes que escriuen i reciten la seva pròpia poesia".

L'activitat, amb aforament limitat i taquilla inversa, inclou un vermut ofert per a les persones assistents i està impulsada per la Llibreria Papasseit, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i el Comissionat del Centre Històric.

La reedició d'aquesta proposta cultural s'emmarca dins les iniciatives de les diferents regidories del govern municipal i el treball del Comissionat del Centre Històric per dinamitzar el Barri Antic, i amb la voluntat d'impulsar el seu procés de revitalització, de millorar l'espai públic, d'atraure persones, activitats, projectes en un entorn ric en valors culturals i patrimonials.

90 participants en la primera edició del Saltaterrats

La primera edició del Saltaterrats es va celebrar el 30 de setembre passat al vespre i va aplegar 90 participants que van visitar quatre terrats del Centre Històric i amb la participació de vuit poetes: Ariadna Torres i Lia Montalbo; Gerard Cisneros i Mussia; Ton Armengol i Mon Roig; Xavier Giol i Damià Portabella.

Xavier Giol i Adam Majó han avançat que, un cop se celebri aquesta segona edició del Saltaterrats amb els patis i jardins com a protagonistes, ja treballen amb l'idea d'una tercera edició de cara a la primavera on l'activitat cultural estarà centrada a donar a conèixer quatre arbres emblemàtics del Centre Històric.