L'ICL Manresa fa un pas gairebé definitiu cap al descens (89-75)

Els manresans han estat massa irregulars per optar a la victòria contra el Río Natura Monbus

L'ICL Manresa ha perdut a la pista del Río Natura Monbus
L'ICL Manresa ha perdut a la pista del Río Natura Monbus | T. Ruibal
04 de febrer del 2017
Actualitzat el 05 de febrer a les 10:40h
L'ICL Manresa ha estat massa irregular per endur-se la victòria de Fontes do Sar. Durant alguns minuts, els bagencs han somiat en pescar a Galícia. Però els bons moments s'han combinat amb sotracs de joc que han pesat com una llosa. Un 11-0 al final de la primera part i un 9-0 a l'inici del darrer quart han marcat en excés el partit. A l'hora de la veritat, els bagencs no han estat a l'alçada En cap cas, es pot culpar els àrbitres de la derrota. Però unes inexistents passes assenyalades a Xavi Rey en el darrer intent de remuntada han acabat amb una tècnica a Ibon Navarro. Ha estat l'estocada final. Els darrers minuts han estat de clara impotència. Una metàfora del què ha estat la temporada. Només Pere Tomàs i Patrik Auda han ratllat a bon nivell. Insuficient per sumar.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Patrik Auda i Xavi Rey han format novament el quintet inicial de l'ICL Manresa. Per part del Río Natura Monbus, Mickey McConell, Deividas Dulkys, Eimantas Bendzius, Rosco Allen i Artem Pustovyi han estat els escollits. Els gallecs han sortit amb més força i han marcat la iniciativa (7-2, minut 3). Suggs sortia al rescat amb el seu primer triple. Aquest llançamente no ha acomplexat els locals que han respost amb la mateixa arma. Els de Fernández han convertit tres dels quatre primers triples que han intentat. Les distàncies no eren insalvables però les sensacions no eren les més òptimes. Pustovyi feia molt mal a la zona manresana tot superant Rey. Auda i Tomàs eren els jugadors que aguantaven l'ICL Manresa dins el partit. Però el Río Natura Monbus seguia molt lúcid des de la línia exterior. Marjan Cakarun i Aleksander Cvetkovic han maquillat el període als instants finals (29-21, minut 10). Yusta tornava als deu punts la renda local. Malgrat aquesta acció inicial de quart, el Río Natura Monbus ja no era tan efectiu. Aranitovic i Cakarun lideraven un 0-5 a favor de l'ICL Manresa. La pega era els manresans desaprofitaven diversos atacs que podien acostar-lo encara més al seu rival. Cvetkovic assumia responsabilitats en atac. Gràcies al base serbi els bagencs s'han posat a només dos punts (34-32, minut 15). Un triple d'Osvaldas Matulionis feia respirar Fontes do Sar. La dinàmica, però, era inversa. Auda i Suggs ho deixaven a la mínima expressió (38-37, minut 17). I quan tot pintava bé pels de Navarro, un parcial d'11-0 tirava per terra tota la feina feta en dos minuts i mig. Al descans, el Río Natura Monbus dominava 49-37.

Un llarg atac, amb tres rebots ofensius inclosos, han permès el triple de Tomàs. El mallorquí repetiria acció al següent atac. Fernández aturava el partit per frenar la millor tornada de vestidors de l'ICL Manresa (49-45, minut 23). Dues males accions tornaven a fer respirar els gallecs. La història es repetia. Quan més a prop era la remuntada manresana les imprecisions no permetien que es culminés. Yusta posava altre cop nou punts entre els dos equips (61-52, minut 28). Auda ha liderat un parcial d'1-7 que feia renéixer les esperances al cantó català. Lluís Costa ha tingut l'opció d'empatar però el seu triple no ha entrat. En canvi, Shayne Whittington ha sumat dos punts al límit per al Río Natura Monbus (64-59, minut 30). El mateix jugador ha seguit castigant als compassos inicials del període definitiu. Com també era castigat l'ICL Manresa per les personals. En menys de dos minuts, els de Navarro ja estaven en bonus. Dulkys disparava el Río Natura Monbus i obligava el tècnic vitorià a demanar temps mort. I el mateix lituà sumava un triple que gairebé sentenciava el partit (73-59, minut 33). Tomàs ha trencat una sequera de més de tres minuts al quart definitiu. Cakarun aconseguia un 2+1 per creure en el miracle. Els àrbitres xiulaven unes passes inexistents a Rey. Les protestes de Navarro han acabat amb una tècnica a l'entrenador de l'ICL Manresa. Ha estat l'estocada definitiva. El tram final ha estat un lent compte enrere. Ja sense idees, la distància cada cop s'anava engrandint mentre el públic local celebrava la victòria vuit jornades després (89-75).

La derrota manté l'ICL Manresa a la darrera posició de la lliga Endesa, amb molt poques opcions d'escapar del descens. La salvació és ja a dues victòries. Amb el Río Natura Monbus, a més, té el bàsquet average a favor. No sembla que la propera jornada sigui la més propícia per retallar distàncies. Els manresans juguen diumenge vinent al Palau Blaugrana contra el Barça Lassa a dos quarts d'una del migdia.