Una setantena de docents assisteixen a la jornada formativa en al·lèrgia d'Althaia

La jornada formativa en al·lèrgia també tenia la seva vesant pràctica
La jornada formativa en al·lèrgia també tenia la seva vesant pràctica | Althaia
Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:15h
Una setantena de mestres procedents de 25 escoles del Bages, Berguedà i Solsonès van assistir a la segona Reunió Formativa en al·lèrgia per a docents organitzada per la Fundació Althaia, que es va celebrar aquest dijous a la Sala d'Actes de l'Hospital Sant Joan de Déu. Les reaccions al·lèrgiques greus i l'asma van ser els temes centrals de la jornada, que va ser molt participada i que va mostrar l'interès dels professionals de l'ensenyament de tenir els coneixements necessaris per prevenir, reconèixer i iniciar a l'escola el tractament de les reaccions al·lèrgiques que puguin afectar els infants. 

Diversos professionals del Servei d'Al·lergologia de la Fundació Althaia van parlar de l'infant al·lèrgic a l'escola, la crisi d'asma i les reaccions al·lèrgiques greus (anafilaxi). En el decurs de la jornada els educadors van poder compartir els dubtes i inquietuds que tenen en relació a les al·lèrgies, especialment les reaccions greus i el seu tractament.

La part pràctica de la jornada va ser sobre la indicació i el maneig dels inhaladors que cal administrar en cas de patir una crisi d'asma i també l'ús de simuladors i dispositius indicats en el tractament de les reaccions anafilàctiques.

L'any 2015 es va celebrar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa la primera jornada d'Al·lèrgia a l'escola, impartida per membres del Servei d'Al·lergologia. L'acollida i el grau de satisfacció dels professionals participants de l'àmbit educatiu van ser excel·lents. Arran de l'interès que va despertar el tema, es va decidir donar continuïtat a la jornada.

Des del Servei d'Al·lergologia es considera important que les escoles puguin adoptar un enfocament global per a la formació en al·lèrgia, assegurant-se que tot el personal sap prevenir, reconèixer i iniciar el tractament davant d'una reacció al·lèrgica.