Recital de piano de Katia Michel dilluns a «Una hora de música al Conservatori»

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:41h
Katia Michel oferirà dilluns un recital de piano a Manresa
Katia Michel oferirà dilluns un recital de piano a Manresa | JMM
Aquest dilluns, 6 de febrer, la pianista catalanosuïssa, Katia Michel, interpretarà peces de Granados i Chopin en el marc el VII Cicle de concerts de professors Una hora de música al Conservatori. El recital tindrà lloc a l'Auditori del Conservatori Municipal de Música de Manresa a les 8 del vespre.

Katia Michel participa regularment en diverses formacions de música de cambra, particularment en duo amb el violoncel·lista Peter Schmidt. Compagina la seva activitat de concertista amb la docència, ha donat Masterclasses als EEUU, a Colòmbia i a Mèxic i actualment és professora del Conservatori del Liceu i del Conservatori Municipal de Manresa.

Com a solista ha col.laborat amb nombroses orquestres, entre les quals les de RTVE, Radio-Televisió suïssa, l'Orquesta Sinfónica Nacional de Colombia, la Böhmische Kammerphilharmonie, l'Orchestre Régional de Cannes, l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra Simfònica de El Salvador i la Reial Orquestra Simfónica de Sevilla.

Regularment la conviden a participar en festivals com ara el Gstaad New Years Festival, Antibes Génération Virtuoses, el PAXFEST de Mèxic, el Festival Internacional de Piano d'Ibagué a Colòmbia, el Festival de Suchitoto a El Salvador, el International Music Festival Phnom Pehn, el Festival Castell de Peralada.

Després d'haver rebut el seu primer guardó als 7 anys a Stresa (Itàlia), ha estat premiada en nombrosos concursos nacionals i internacionals. Reb entre d'altres els primers premis del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya al 2004, del Concurs Internacional d'Andorra i del Concurs Internacional Rotary Palma de Mallorca.

Va estudiar amb Stanislav Pochekin al Conservatori del Liceu de Barcelona, amb Dmitri Bashkirov i Claudio Martinez Mehner a l'Escola Reina Sofía de Madrid i amb Maria Teresa Monteys a l'Acadèmia Marshall. També ha gaudit del mestratge i guiatge dels pianistes Ilan Rogoff i Alícia de Larrocha, per a la qual va tocar per primera vegada als 8 anys. Posteriorment, als Estats Units realitza un Master of Music i un Artist Diploma amb Claude Frank a la Yale School of Music becada per la Fundació La Caixa.

Ha editat un disc d'obres d'Isaac Albéniz amb la discogràfica Columna Música i la sonata per a violí i piano de Pau Casals amb el violinista Josep Colomé per al segell Klassic Cat. Acaba de realitzar la gravació de les obres per a violoncel i piano de Pau Casals i la sonata Arpeggione de Schubert per a Klassic Cat amb el violoncel·lista Peter Schmidt. Així mateix ha realitzat gravacions per TVC, TVE, Canal Sur, Ràdio Nacional, Catalunya Música, Radio Nacional búlgara i RTV suïssa.

El cicle Una hora de música al Conservatori va començar el 2 de novembre i s'allargarà fins al 4 d'abril, presentant un total de 9 recitals de música clàssica de gran qualitat amb entrada lliure i gratuïta i que posa en valor la qualitat de l'ensenyament que s'ofereix al Conservatori de Música de Manresa.

Programa VII Cicle de concerts de Professors Una Hora de Música al Conservatori

Dilluns, 6 de febrer a les 20 h

Recital de piano
Katia Michel

Dimarts, 28 de febrer a les 20 h

Trio violoncels 
Anna Costa
Amat Santacana
Peter Schmidt

Dimarts, 7 de març a les 20 h

Jazz 4 laughs
Combo del departament de jazz 

Dissabte 11 de març a les 19 h

Cor Lerània (director, Jordi Noguera)
Gesualdo, Mendelssohn i Brahms

Divendres 17 de març a les 20 h

Recital de piano
Pep Pérez
Rachmaninoff 

Dimarts, 4 d'abril a les 20 h

CMMM Brass
Quintet de metall