Segueix oberta la línia de microcrèdits per fomentar la creació d'empreses al Centre Històric

Els microcrèdits d'aquesta línia poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 5.000 euros

Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:26h
L'Ajuntament de Manresa va obrir fa uns dies la 4a edició de la convocatòria per a la concessió de microcrèdits que té per objectiu facilitar l'accés al finançament de projectes empresarials viables que impulsin la creació d'empreses a Manresa. Una de les línies obertes està adreçada especialment per aquelles persones o empreses que es vulguin implantar-se al Centre Històric de la ciutat.

L'obertura d'aquesta línia especial s'emmarca dins les iniciatives de les diferents regidories del govern municipal i el treball del Comissionat del Centre Històric per a impulsar el procés de revitalització, la millorar l'espai públic, i atraure persones, activitats i projectes en aquest entorn de Manresa.

Els ajuts per a les noves empreses que s'implantin al Centre Històric, tenen com a destinataris les persones emprenedores que vulguin iniciar un nou projecte empresarial, agafin el traspàs d'un negoci en aquesta zona o hagin iniciat l'activitat a partir de l'1 de gener de 2016, i també les empreses ja constituïdes, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d'un negoci al Centre Històric sempre i quan l'obertura d'aquest nou establiment s'hagi realitzar a partir de l'1 de gener del 2016.

Es podran concedir ajuts per a l'adquisició d'actius materials i immaterials (compra de mobiliari, equips informàtics, maquinària, vehicles, obres, instal·lacions, drets de traspàs, patents,... (S'exclouen l'adquisició de terrenys i/o construccions) i/o despeses imputables necessàries per al desenvolupament del projecte objecte del microcrèdit (compra de matèries primeres, mercaderies, despeses de personal, subministraments, lloguers, col·laboracions externes,...).

Els microcrèdits d'aquesta línia poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 5.000€. En el cas d'empreses ja constituïdes els “microcrèdits” poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària.

Condicions dels microcrèdits

Per tenir accés als microcrèdits no caldrà cap aval, i la garantia és la viabilitat del projecte empresarial. El tipus d'interès de l'ajut serà zero i el termini màxim de devolució serà de quatre anys amb una amortització trimestral de quotes lineals. 

Els projectes que poden accedir als microcrèdits que preveuen les bases seran aquells realitzats o a realitzar durant el període comprès entre l'1 de gener de 2016 i els tres mesos posteriors a comptar a partir de l'endemà de la data de cobrament del microcrèdit.

El termini per presentar les sol·licituds al Registre General de l'Ajuntament de Manresa-Oficina d'Activitat Econòmica (Plaça Major, 1) finalitza el proper 28 de febrer.

La documentació que ha d'acompanyar a la sol·licitud es pot trobar a la web del CEDEM (Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa).

Per a més informació us podeu posar en contacte per correu electrònic a [email protected] i/o al telèfon 93 878 76 25 o també a l'Oficina de Comissionat del Centre Històric, carrer Amigant, 5.