El Petit Príncep exposa un projecte innovador de mindfulness en educació

Jornada de Bones Pràctiques de l'escola bressol El Petit Príncep
Jornada de Bones Pràctiques de l'escola bressol El Petit Príncep | AjM
Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:56h
L'escola bressol municipal Petit Príncep va ser seleccionada per explicar una experiència innovadora en la XV Jornada de Bones Pràctiques organitzada per la Diputació de Barcelona sobre Innovació educativa a les escoles municipals que es va celebrar ahir a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. A l'acte també hi va assistir la regidora d'Ensenyament, M. Mercè Rosich.

La seva directora, Anna Gangonells, va exposar el projecte Mindfulness a l'escola bressol: l'art de l'atenció conscient. En aquesta escola fa dos cursos que s'està implementant mica en mica el mindfulness per tal de millorar la qualitat del servei que s'ofereix principalment als infants i a les famílies, tot i que també reverteix positivament en el treball en equip i en qualsevol persona que intervé a l'escola.

Arrel d'una formació que van fer algunes mestres, es van posar sobre la taula aspectes del dia a dia que potser es podien plantejar d'altres maneres. Maneres que afavorissin l'ambient tranquil, el ser més conscient i adonar-se del què que es té i poder-ho gaudir. Un treball que dóna coherència al Projecte Educatiu el qual es basa en el treball de la vida quotidiana: posar en valor a les petites coses i que no passin desapercebudes.

Partint de la base que els infants són experts en el mindfulness perquè ells estan plenament evocats a qualsevol petita cosa que fan (rentar mans, menjar, jugar, tocar, olorar, observar) i es meravellen de tot allò que els hi passa durant el dia, van anar sortint petites accions per afavorir-ho i que són l'eix del projecte d'escola actual.