L'ICL Manresa torna a reaccionar massa tard contra l'UCAM Murcia (63-73)

Els bagencs redueixen onze punts de desavantatge però no és suficient

L'ICL Manresa ha tornat a perdre, en aquesta ocasió contra l'UCAM Murcia
L'ICL Manresa ha tornat a perdre, en aquesta ocasió contra l'UCAM Murcia | J. Alberch
29 de gener del 2017
Actualitzat el 30 de gener a les 11:51h
L'ICL Manresa no ha pogut celebrar amb victòria el partit 1.400 a la màxima categoria. En canvi, l'UCAM Múrcia s'ha estrenat al Nou Congost, on mai havia vençut. L'equip de Fotsis Katsikaris ha estat superior al d'Ibon Navarro durant la major part de partit. Les remuntades locals han estat estèrils i un nou partit s'ha escapat del Nou Congost. Abans de començar el partit, l'equip infantil que jugarà la Minicopa ha sortit al centre de la pista a saludar l'afició. També s'ha fet un homenatge a La Salle de Manresa pels seus 75 anys com a centre formador de jugadors de bàsquet. Marc Puig, president de l'entitat lasaliana, ha rebut una samarreta del seu homònim de Bàsquet Manresa, Jaume Arnau.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Patrik Auda i Xavi Rey han estat els cinc jugadors que han començat el partit per part de l'ICL Manresa. Al davant, s'hi ha trobat Facundo Campazzo, Billy Baron, Sadiel Rojas, Nemanja Radovic i Kevin Tumba. Una ràpida combinació entre Tomàs i Auda ha acabat amb els primers punts locals. Radovic empatava al següent atac. La situació començava a complicar-se quan Machado rebia la seva segona personal. Els visitants ha pres la iniciativa. De moment, sense marxar de massa (6-7, minut 4). L'actitud de l'ICL Manresa era bona. El foraster Rojas marcava les diferències (3/3 en triples als primers set minuts). L'UCAM Múrcia ha gaudit de fins a sis punts de renda en dues ocasions. Petar Aranitovic i Aleksander Cvetkovic han sumat un triple per cap per acostar el seu equip a un punt (16-17). Al darrer atac murcià, un monumental tap de Marjan Cakarun era convertit en personal. Vitor Benite ha aprofitat els dos llançaments lliures (16-19, minut 10). El joc de l'ICL Manresa s'ha espessit als segons deu minuts. Els atacs bagencs eren molt lents. Poc a poc, i sense fer massa, els de Fotis Katsikaris s'anaven distanciant (19-29, minut 15). Benite estava molt lúcid per part visitant. I Tomàs exercia de focus de resistència al cantó local. El mallorquí ha sumat set punts seguits. Tot i això, l'UCAM Múrcia vencia amb solvència al descans (31-39).

Dos tirs lliures reduïen la distància. Però Machado i Rey cometien la seva tercera personal. Navarro mantenia el base a la pista però substituïa el pivot. La tímida reacció manresana quedava avortada en un moment. Una esmaixada de Marcos Delía tornava a superar la barrera dels deu punts (33-44, minut 24). Machado feia aixecar el Nou Congost amb un triple. Després, Auda cometia una antiesportiva. Cvetkovik estava encertat amb el llançament. Diversos cops, els manresans s'han posat a vuit punts. Però la reacció no anava més. Suggs no existia ni en defensa ni en atac. Un bon rouge final de l'UCAM Múrcia els hi deixava el partit molt ben encarat (45-62, minut 30). L'esbroncada de Navarro als seus homes ha estat monumental. Els crits no han servit per canviar la dinàmica. El joc de l'ICL Manresa seguia sent molt embolicat. En uns moments d'inspiració i millora defensiva, els locals han retallat considerablement el desavantatge. De disset s'ha passat a sis (58-64, minut 36). Campazzo refredava la situació després que el seu equip estigués més de cinc minuts sense anotar. L'argentí ha anotat cistelles importants al tram final. Ha estat l'estocada definitiva. El 63-73 representa una nova decepció per a la soferta afició manresana.

L'ICL Manresa surt molt mal parat d'aquesta jornada. La permanència és ara a dues victòries. A la resta de pistes on ‘jugava' el conjunt manresà hi hagut sort diversa. El Divina Joventut ha derrotat el Morabanc Andorra mentre que el Río Natura Monbús ha caigut contra Movistar Estudiantes. Precisament els gallecs seran el proper rival de l'ICL Manresa. Moltes setmanes després, els de Navarro jugaran en dissabte. Concretament el duel a Fontes do Sar serà a les vuit del vespre.