Sant Sebastià torna a lliurar els monistrolencs de la pesta amb la seva festa dels Romeus

El poble montserratí gaudeix d'un cap de setmana medieval amb més de dos-cents figurants i una dotzena d'escenes que reviuen el miracle del segle XVI

Les danses d'infants del Renaixement ha estat un dels quadres de la Festa dels Romeus
Les danses d'infants del Renaixement ha estat un dels quadres de la Festa dels Romeus | Pere Fontanals
Redacció
29 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:28h
Monistrol de Montserrat ha tornat a viure aquest cap de setmana la continuació de la seva Festa Major d'Hivern amb l'escenificació de la Festa dels Romeus, dedicada al miracle de Sant Sebastià que va lliurar els monistrolencs de la pesta al segle XVI quan fins i tot els metges havien fugit del poble.

Les màscares amb filtres medievals de farigola, la recollida dels empestats, l'escenificació del miracle o la visita de l'Abat Garriga, han mostrat als visitants, que han omplert Monistrol durant dos dies, en un context històric fidel, una història de fa 500 anys, amb més de 200 voluntaris que han fet de protagonistes i figurants i una dotzena de quadres a ball, música i interpretació.

En els 5 anys que fa que se celebra, la Festa dels Romeus s'ha consolidat en el cap de setmana següent a la Festa Major d'Hivern, que té el ball del Bo-Bo com a tresor patrimonial. El fil de la història comença amb la visita de l'Abat Garriga, que visita Monistrol per conèixer l'estat de les obres a l'església. Amb ell arriben peregrins i metges que anuncien els estralls que està causant la pesta a tot el país.

Els actes finalitzen aquest diumenge amb l'escenificació del Miracle de Sant Sebastià i l'espectacle de cloenda.