Dos establiments de restauració de Manresa reconeguts per una oferta alimentària saludable

El Breic Cafè ha renovat l'acreditació Amed i ha aconseguit la Aquí sí: Fruita i salut
El Breic Cafè ha renovat l'acreditació Amed i ha aconseguit la Aquí sí: Fruita i salut | CatSalut
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:05h
L'Agència de Salut Pública de Catalunya, en el marc del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP), ha lliurat aquest dimecres l'Acreditació Amed al Restaurant Complex Congost de Manresa pel fet de promoure l'alimentació mediterrània en la seva oferta gastronòmica, amb productes de proximitat i cuina mediterrània.

D'altra banda, a la cafeteria Breic Cafe, de l'edifici principal de la Fundació Universitària del Bages (FUB) que enguany renova per dos anys més l'acreditació de què disposa des de l'any 2013, se li farà ha lliurat el certificat Aquí sí: Fruita i salut, per la seva promoció del consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat complementant, d'aquesta manera, la seva oferta d'alimentació mediterrània i cardiosaludable. 

L'acreditació Amed

L'objectiu de l'acreditació Amed, acreditació que lidera l'Agència de Salut Pública de Catalunya, és promoure la salut a través de la millora de l'oferta, la identificació i la visibilització d'establiments de restauració que donen valor a l'alimentació mediterrània, en especial els de menú diari, ja que gairebé un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d'una vegada a la setmana. 

Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l'exterior que els visibilitza com a establiments Amed. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir un seguit de requisits, que són principalment els següents: 

- Garantir que un 25% de l'oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses o llegums. 
- Oferir algun producte integral a la carta. 
- Incloure a l'oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra. 
- Disposar de l'opció de baix contingut en greix, entre les postres làcties. 
- Utilitzar oli d'oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d'oliva verge o verge extra). 
- Garantir un 50% de fruita fresca en l'oferta de les postres. 

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients informació sobre opcions de lleure actiu a les zones pròximes als establiments (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed també està associat a un concepte de vida activa i saludable. Amed identifica restaurants, menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més de bars i restaurants. Avui ja són 133 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment Amed; els 557 establiments acreditats tenen capacitat per oferir menús basats en l'alimentació mediterrània a més de 84.000 comensals diaris. 

El certificat Aquí Sí: Fruita i Salut

Fruita fresca en tots els àpats a bars i restaurants és l'aposta del PINSAP per promoure el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en els establiments de restauració del país. Aquí Sí: Fruita i salut és una campanya d'identificació de tots els establiments de restauració compromesos a oferir als clients racions de fruita fresca a punt per consumir. 

L'objectiu és sumar el màxim de fruiteries, bars, restaurants i altres establiments per fer que el consum de fruita fresca sigui un hàbit estès en tot el territori i per a tota la població.
 

Lliurament de l'acreditació Amed al restaurant del Complex del Congost Foto: CatSalut